Kadın girişimciden örnek hikaye

Türkiye’de ses getiren bir girişimcilik örneği olan Roj Scarpa markasının Kurucu Genel Müdürü Semra Kaçmaz, ülkemizdeki kadın girişimciliğiyle ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Kadın girişimciden örnek hikaye
Kadın girişimciden örnek hikaye
GİRİŞ 01.08.2018 11:49 GÜNCELLEME 01.08.2018 11:49

Son dönemlerde kadınların iş hayatındaki alanının giderek arttığını ifade eden Semra Kaçmaz, e-ticaret sistemi ve sosyal medyanın girişimci kadınlar için bir fırsat olduğunu söylüyor.

Hayallerini gerçeğe dönüştürmek isteyen girişimcilere ilham veren Roj Scarpa markasının Kurucu Genel Müdürü Semra Kaçmaz, Türkiye’deki kadın girişimciliğiyle ilgili deneyimlerini paylaştı. Kadın girişimcilerin giderek arttığını ifade eden Semra Kaçmaz, “Kadınların iş dünyasında başaramayacağı bir şey olmadığına inananlardanım. Ülkemizde kadınların yaptığı girişici çalışmalar için ciddi atılımlar atılıyor ve destekler veriliyor. Kadınların bu desteklerden faydalanıp yaptıkları girişimlerle daha kolay bir şekilde ticarete atılabileceklerini her fırsatta dile getiriyoruz. Aslında, kadınlar ticari hayatta daha geniş bir yelpaze oluşturabilirler. Biz Roj Scarpa markası olarak cesur bir adım attık ve bunu deniyoruz.”  dedi.

 

 

Son dönemde yaygınlaşan e ticaret sistemi ve sosyal medya üzerinden yapılan satışların kadın girişimciler için değerlendirilmesi gereken bir fırsat olduğunu belirten Semra Kaçmaz, “E-ticaret, kadınların yaptıkları girişimler için ideal bir kanal. Fakat ilgileneceğiniz iş koluyla iyi bir pazarlama planınız olmasına özen gösterin. Sosyal medya ve paralı reklamları dikkatli kullanın.” diyerek dijital mecraların kullanımında dikkat edilmesi gereken yönleri vurguluyor.

Özellikle iş hayatında kadınlara yönelik olumsuz algıların ortadan kaldırılması gerektiğini ifade eden Semra Kaçmaz, “Kadınların çevrenin etkisi ve piyasa şartları nedeniyle hayallerini gerçekleştiremeyeceğine inanılıyor. Bu durumun oluşmasında toplumun olduğu kadar biz kadınların da payı büyük. Özellikle yakın zamanda bu algı kırılmaya başladı. Çünkü kadınlar artık her alanda maddi ve manevi olarak destekleniyor. Biz de deneyim ve bilgilerimizle destek olarak kadın girişimcilerin hayallerini gerçekleştirebilmesini sağlayabiliriz. Kadına yönelik ‘dezavantajlı’ algısını tamamen kırabiliriz.” diyerek toplumun her kesimine bu konuda önemli görevler üştüğünü hatırlattı.