Teslimat başlıyor! 250 bin düve verilecek

Et ithalatını önlemek ve Türkiye'nin büyükbaş dişi hayvan varlığını artırmak amacıyla başlatılan 250 Bin Düve Projesi kapsamında 7 bin üreticiye hayvanları eylülden itibaren teslim edilecek.

Teslimat başlıyor! 250 bin düve verilecek
Teslimat başlıyor! 250 bin düve verilecek
GİRİŞ 01.08.2018 11:48 GÜNCELLEME 01.08.2018 11:50
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, AA muhabirine, 250 Bin Düve Projesi'ne ilişkin değerlendirmede bulundu.

Projenin safhalarının adım adım ilerlediğini ve müracaat eden ortakların değerlendirdiğini belirten Poyraz, 30 binin üzerinde başvuru olduğunu ve bunların Ziraat Bankası tarafından da değerlendirildiğini söyledi.

 

 

Poyraz, Ziraat Bankasından gelen rakamlara göre 7 bin kişinin kredi kullanmaya müsait olduğunun anlaşıldığına işaret ederek, projenin gelecek yıl da  devam edeceğini bildirdi.

Ortaklara verilecek hayvan sayısına göre kredi rakamlarının belirleneceğini ve ödeme programlarının oluşturulacağını ifade eden Poyraz, "Bunların 100 bin liraya kadar kısmı 2 yıl geri ödemesiz, sıfır faizli. Toplamda 7 yıl vadeli olacak. 100 bin lirayı aşan kredilerde de indirimli kredi kullandırılacak. Çiftçimiz isterse kredinin yüzde 20'si kadarını yem almak kullanabilir." dedi.

Poyraz, proje kapsamında getirilecek düveler için Almanya üzerinde yoğunlaştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ziraat Bankasınca değerlendirmeler tamamlandı. Şu an hayvan alımı konusunda yurt dışında çalışmalara başladık. İşin mutfak kısmı neredeyse tamamlandı, şimdi eyleme geçiyoruz. Yurt dışından hayvanları geldikten sonra bir aylık karantina süresi var. Bu süreyi de ekleyip, tahminen eylül ayı içinde ortaklarımıza büyükbaş hayvanlarımızı teslim etmeye başlayacağız."

Projeyle küçük işletmelere destek 

Projeyle üreticilerin çiftliğinde bulunan hayvan sayısını 15'e tamamlayacaklarını anımsatan Poyraz, hayvancılık yapma kültürü ve alışkanlığı olan, bunu da devam ettirmek isteyen aileleri hedef kitle olarak belirlediklerini dile getirdi.

Poyraz, küçük işletmelerin piyasada yaşanan dalgalanmalardan daha az etkilendiğine dikkati çekerek, "Büyük işletmelerle ilgili çalışmalar zaten devam ediyor. Esas amaç küçük işletmelerin varlığını devam ettirip büyümesidir." diye konuştu.

Projenin 3 yıllık olduğunu belirten Poyraz, bu kapsamda verilen düvelerin en az 2 yıllık süre sonunda hayvan varlığına etki edeceğini bildirdi.

YORUMLAR 10
  • gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    bizim milletimiz malesef (yumurta pis agzima dus)hazir yemeye aliskin.hayvancilik yapan yok.o kadar imkan varken
    Cevapla
  • M~E~T~İN 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanyadan almayın bize dost Ülkelerden alın..
    Cevapla
  • Yorgun 5 yıl önce Şikayet Et
    bir işi baştan baştan sağlam yapmak lazımdır Toprak reformu olmadan bu iş olmaz tabuları dedesinin dedesi üzerine arazide traktör dönmüyor nasıl tarım yapacan
    Cevapla
  • behlül 5 yıl önce Şikayet Et
    Aslında devlet 50000tl lik hibe yardımıda verirken aynı zamanda projeyide de kendi belirlese iyi olur.mesala boş tarım arazilerinin istatikleri çıkarılıp girişimcilere 50000 tl verirken yapacağı işide belirlese iyi olur..mesala şu araziye soğan ekimi patates ekimi veya hayvancılık vs gibi.
    Cevapla
  • özeleştirii 5 yıl önce Şikayet Et
    düştüğümüz hale bakın elin memleketinden et alıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle