Bir dönem 200 liraydı... Hızla düşüyor!

Gaziantep'te yeşil altın olarak da bilinen Antep fıstığının fiyatı bir yılda ikiye katlanmıştı. Bir dönem 200 lirayı aşan, bugünlerde ise 100 - 120 liradan satılan Antep fıstığının fiyatının yeni sezonda daha da düşmesi bekleniyor.

Bir dönem 200 liraydı... Hızla düşüyor!
Bir dönem 200 liraydı... Hızla düşüyor!
GİRİŞ 31.07.2018 12:25 GÜNCELLEME 31.07.2018 12:27
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

1 yıl önce 60 - 70 liradan satılan iç Antep fıstığının fiyatı, geçen sezon rekoltenin düşük olması nedeniyle 100 - 120 liraya kadar yükselmişti. Antep fıstığının fiyatı özellikle Ramazan Bayramı öncesi 200 TL'yi geçmiş, bu fiyat da baklavacıların tepkisine neden olmuştu. Antep fıstığında bu sezon yüksek rekolte beklenirken, bugünlerde 120 liraya kadar düşen fiyatın daha da düşmesi bekleniyor.

İşletmeci Muharrem Deniz, ilk rekolte ile beraber fiyatta düşüş olduğunu vurgulayarak, ”Fıstık fiyatları bu yıl geçen yıla oranla çok güzel. Fiyatlarda muhakkak bir düşüş olacaktır. İlk etapta düşüş baklavada kullanılan boz fıstıkta olacak. İlk rekolteyi ondan aldığımız için şu anda düşüş onda var. Bu fiyatlar kavrulmuş fıstığa da bir iki ay içerisinde yansır” dedi.

 

 

“Minimum iki kat daha fazla hasat bekliyoruz”

İşletmeci Muharrem Deniz, ”Bu yıl geçen yıla oranla minimum iki kat hasat bekliyoruz. Bu fiyatları etkileyecektir. Geçen yıl tarihinin görmediği fiyatları gördü. 100 TL bandında olan boz fıstık 200 TL’yi aşmıştı. Bu kısa bir sürede oldu hem ürünün yokluğu hem de karaborsacıların yokluktan faydalanması ile fıstık tarihinin görmediği fiyatları gördü. Bu hem tüketiciyi hem de baklava imalatçılarını etkiledi” diye konuştu.

Öte yandan, bu yıl hem baklavacıların hem de tüketicilerin yüzünün güleceğini söyleyen Deniz, bu yılın güzel geçeceğine inandıklarını kaydetti.

YORUMLAR 17
  • Gaziantep 5 yıl önce Şikayet Et
    Baklavacılar Gaziantep Fıstığı'nın en büyük rantçısı olmuş.
    Cevapla
  • Süleyman 5 yıl önce Şikayet Et
    Çiftçi 12 liradan hale getirip satıyor şimdi. Her türlü masrafı da çiftçiye ait. Parayı kim kazanıyor?
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Fıstık gibi anadolu insanımız var. Herkes yiyebilmeli. Taaaa yurt dışından gelen kaju ile yarışması (fiyat olarak) yerli ürünümüz diye övünmemizi engelliyor. Ederi ve olması gereken fiyatı 30 tl olması gerekirken malesef antepdeki fiyatı bile çok pahalı. Pes. inşallah daha da düşer. Herkes yerli ürünlerimizden yemeli yiyebilmeli
    Cevapla
  • Meta 5 yıl önce Şikayet Et
    Fıstık fiyatları çok düştü şimdi sıra fıstık fiyatlarından şikayet eden baklavacılarda yüzde ikiyüz para kazanma nerde görülmüş el vijdan
    Cevapla
  • Terazi 5 yıl önce Şikayet Et
    2 kilo baklava 2 kilo kabuklu fıstık fiyati 330 lira... minik bir maaş gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle