Katar Emiri'nin kardeşi Sivas'ta fabrika inceledi!

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Sani'nin Formula 1 tutkunu kardeşi Sheikh Khalid bin Hamad Al-Thani, Sivas'a gelerek dünyaca ünlü firmalara kam mili üreten firmayı gezerek performans millerini inceledi.

GİRİŞ 28.07.2018 09:50 GÜNCELLEME 28.07.2018 10:59
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Sani'nin kardeşi Sheikh Khalid bin Hamad Al-Thani, Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren ve Formula 1 araçlarına da kam mili üreten Eksantrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin (ESTAŞ) davetlisi olarak özel jetle Sivas'a geldi. 

Nuri Demirağ Havalimanı'nda firma yetkilileri tarafından karşılanan Khalid bin Hamad Al-Thani, basın mensuplarının görüntü almamasını istedi. Yoğun güvenlik önlemi alınırken, polis ekipleri ve güvenlik görevlileri basın mensuplarının görüntü almaması için yoğun çaba sarf etti. 

 

 

Karşılamanın ardından fabrikaya geçen Formula 1 tutkunu Khalid bin Hamad Al-Thani, yarış araçları için üretilen performans millerini yakından inceledi. 

ESTAŞ Genel Müdürü Osman Mavuş'tan fabrika hakkında bilgi alan Khalid bin Hamad Al-Thani, yaklaşık 3 saat boyunca fabrikayı gezdi. Gezinin ardından Khalid bin Hamad Al-Thani, geldiği özel jetle Sivas'tan ayrıldı.

"YAPILACAK İŞBİRLİKLERİNİ KONUŞTUK"

 ESTAŞ Genel Müdürü Osman Mavuş, "Bizim için sürpriz bir gelişme oldu. Katar emirinin kardeşi kendisi motor sporlarına tutkun bir insan, burada genel manada ne tür işbirlikleri yapabiliriz bunlar üzerinde durduk. Katar ile son dönemde gelişen çok güzel ilişkilerimiz var. Bu ilişkiler ticarete de yansıyor. Cumhurbaşkanımız önderliğinde Katar'ın yanında yer aldık. Türkiye ciddi manada Katar'a destek verdi. Katar'ın Türkiye'de yatırımları artmaya başladı. Yaklaşık 2.5 milyon nüfuslu, 300 milyar dolar milli geliri olan bir ülke. Bu vesileyle biz de o sempatiden nasibimizi alıyoruz. Çünkü Katarlı iş adamları da Türkiye'de daha fazla iş yapmak istiyor. Bugün bunun ön çalışmasını yaptık" dedi.

YORUMLAR 12
  • basaroğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    gürün ü unutmayın
    Cevapla
  • gurbetçi 5 yıl önce Şikayet Et
    abdüllatif şener hainlik yapmasaydı şi mdi sivasın çehresi bir başka olurdu, ayağına gelen büyük fırsatları tepti hem kendini hem sıvası yaktı
    Cevapla
  • gurbetde 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen haklısın kardeşim hep biz birlik olamamakdan kaybettik.hep ben hep ben dedik bu bizim kanımızda var.bak kayseriye sivas vilayetken kayseri kazaydı.ne oldu adamlar önce kayseri dedi.iş yapan esnaf siftah yapmayan esnafa müşteriyi gönderdi.şimdi anadolu kaplanı oldu.biz hala kedi olarak kaldık.birde şu aç karna hava atmamız yokmu.neyse ama toprağımızı seviyorum sivasım için ölürüm....
    Cevapla
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    Sivas mahvoldu iyice. En çok göçü veren şehir. Biz sivaslı olarak dışarıda yaşıyoruz. Bu yaşam keyfimizden değil işsizlikten. Memleket hasreti ile akraba özlemi ile bir hayat sürüyoruz. Bizi bizden koparan bunlar aslında. Yani ekonomi çok önemli. Sivasa bir şey yapılmadığı gibi sivasta olanıda aldılar. Reisten çok bekledik bir şeyler yapar diye ama maalesef yapmadı. Tersine Demir Çelik kapandı Dikimevi taşındı Şeker Fabrikasının temeline bile bakılmadı. Tüdemsaş iyice durdu. Şehrin kendi çabaları ile kalanlarıda ESTAŞ gibi bir kaç yer o kadar
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Sivas ın gelişememesinin en büyük sebebi sivas lı ın ta kendisidir. 40 sene sivas ta yaşadım. İnsanlar birbirine kazık atmaktan, kavga etmekten ve dedi kodudan başka birşey yapmıyor. Haset, dedi kodu, kıskançlık almış başını gidiyor. Esnafın çoğu sahtekar gibi hem milleti hem birbirini kazıklıyor. Allah tan korkar adam birzcık. Para biriktirmek ve ev almaktan başka dertleri yok. Borçlarını ödemeyen pişkinlerle dolu. Doğruya doğru. Bir haltta olmaz sivas tan.
    Cevapla
  • alperen 5 yıl önce Şikayet Et
    Estaş displinli kaliteli ve tecrübeli bir firma kam mili üretiminde dünya lideri konumunda 1993 te fiyat ve kalite anlamında dünya sıralamasında ikinci idi. Allah yollarını açık etsin.
    Cevapla
  • Misafir. 5 yıl önce Şikayet Et
    Lang oğğlum Sıvazda Sıvazlı durmuyor elin Katarlısı niye dursun. . Dolu mu bu tüp...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle