Esnafa indirim müjdesi

Prim borcunu yapılandıran Bağ-Kur’lular, 5 puanlık prim indiriminden yararlanma imkanına kavuşacak. Aylık 101 ile 761 lira arasında daha az ödeme yapacak.

Esnafa indirim müjdesi
Esnafa indirim müjdesi
GİRİŞ 28.07.2018 07:05 GÜNCELLEME 28.07.2018 07:05
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yapılandırma imkanı prim borcu olan Bağ- Kur'luların yüzünü güldürdü. Bağ-Kur'lular yapılandırmayla borçlarından daha düşük ödemeyle kurtulurken, primini düzenli ödeyenlere sağlanan 5 puanlık indirimden de yararlanabilecek.

AYLIK 101 LİRA AVANTAJ

Halen en düşük Bağ-Kur primi aylık 700,18 lira. Primi düzenli ödeyenler için ise bu tutar 598,70 lira olarak uygulanıyor. Borcunu yapılandıranlar, bu indirimden yararlanıp aylık 101,48 lira avantaj sağlayacak. Esnafın cebinden yıllık ise bin 217 lira 76 kuruş daha az prim ödemesi çıkacak. Halen ödemelerini tavandan yapanlar ise indirim kapsamındaysa aylık 5 bin 251 lira yerine 4 bin 490 lira veriyor. Borcunu yapılandıranlar, bu imkandan yararlanıp aylık 761, yıllık 9 bin 132 lira avantaj elde edecek.



EK SÜRE ÇAĞRISI

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, borçların yapılandırılması için başvuru süresinin 31 Temmuz'da sona ereceğini belirterek, "Yapılandırma ve ilk taksiti ödeme süreleri 1 ay uzatılsın" dedi..

YORUMLAR 9
  • erdal 5 yıl önce Şikayet Et
    Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar duyurular farklı sgk uygulamaları farklı yapılandırmaya gittim ne indirim nede başka bir şey üstelik faiz de koyuyorlar üstüne ödeyeni seveyim devletten zengin değilim enayi hiç değilim.
    Cevapla
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    32X64cm ışıklı ve dükkanın ismi yazan ışıksız tabeladan 6 ayda bi 250 tl vergi alıyorlar. Yani yıllık 500 tl. İnsaf yahu. Kahveciler odasından telefona mesaj geliyor; ''Yapılanma ile borcunu ödemezsen icra zoru ile alırım'' diye.
    Cevapla
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    Neresi kıyak bunun. 600 tl yi yatırmak evlat acısı gibi zor geliyor. Haa esnaf deyince akıllara Kuyumcu, AVM ci, Bimci, A101 filan geliyorsa ayrı konu.
    Cevapla
  • emre38 5 yıl önce Şikayet Et
    aziz vatanımızda en çok ezilen esnaf çok zor durumdayız suni solunum da bitti bundan sonra ne yapacağız muamma. ...
    Cevapla
  • esnaf 5 yıl önce Şikayet Et
    memuru şişirin maaşlarını esnaf düzgün yatıran ne şuçu var şu an borcu olana kıyak borcu olmayana dayak atılıyor
    Cevapla
  • hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    inan zamanında yatıracak gücüm olsa dayak yemeye hazırım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle