Sağlık çalışanlarının yıpranma payı yasalaştı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan "Uzun zamandır gündemimizde olan sağlık çalışanlarının beklediği, sendikaların ısrarcı olduğu yıpranma payı, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildikten sonra TBMM Genel Kurulu'nda da kabul edilerek yasalaştı" dedi.

Sağlık çalışanlarının yıpranma payı yasalaştı
Sağlık çalışanlarının yıpranma payı yasalaştı
GİRİŞ 27.07.2018 17:13 GÜNCELLEME 27.07.2018 17:32
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Uzun zamandır gündemimizde olan sağlık çalışanlarının beklediği, sendikaların ısrarcı olduğu yıpranma payı, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildikten sonra TBMM Genel Kurulu'nda da kabul edilerek yasalaştı." ifadesini kullandı. 

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarının merakla beklediği yıpranma paylarına ilişkin düzenlenmenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun ardından TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiğini belirtti.

 

 

AK Parti'nin yaptığı reformların başında sağlık konusunun geldiğini vurgulayan Turan, "Yapılan reformaların en başında sağlık gelmekte. Şehir hastanelerinden, acil hizmete kadar sağlık alanında ciddi iyileştirmeler yaptık. Sağlıkta yüzde 39,5 olan memnuniyet, bugün yüzde 75,5'lere ulaştı." değerlendirmesinde bulundu.

Turan, kararın tüm sağlık çalışanları için hayırlı olmasını dileyerek, şunları kaydetti:

"Sağlık çalışanlarının haklarını iyileştirmeye devam ediyoruz. Geçmiş yıllarda Cumhurbaşkanımızın sağlık çalışanlarına, 'Yıpranma payını getireceğiz.' şeklinde bir vaadi olmuştu. Bir sözümüzü daha yerine getirdik. Uzun zamandır gündemimizde olan sağlık çalışanlarının beklediği, sendikaların ısrarcı olduğu yıpranma payı, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildikten sonra TBMM Genel Kurulu'nda da kabul edilerek yasalaştı. Tüm sağlık çalışanlarını ilgilendiren bu düzenlemeyle yılda 60 gün yıpranma payı verilecek. Aynı zamanda tabip ve diş hekimi emeklilerine, emekli aylıklarına ilaveten ek ödeme yapılacak. Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını almaları için çaba sarf ediyoruz."

YORUMLAR 12
  • Adalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaw zengin fakir arasındabfark var bunu biliyoruzda bari aynı kurum da çalışan arasında fark olmasın bande hastanede barkot kesiyorum gün geliyor yüzlerde ama ne yıpranma payı ne taşerondan geçiş maaş farkı bırakın daha düşük taşerondan 300 tl daha az alıyorum
    Cevapla
  • makinist51 5 yıl önce Şikayet Et
    makinistler olarak bizde istiyoruz gece gunduz bayram seyran far etmiyor sitresli iste calisiyoruz duzenli bi hayatimiz olmuyor. bizde istiyoruz bizimde hakkimiz
    Cevapla
  • trafik çilesi 5 yıl önce Şikayet Et
    normal gariban işçiler için bi çalışma var mı acaba? sağlık çalışanları zaten çuvalla para alıyor. garibanlar ne olacak?
    Cevapla
  • ne yıpranmışlar 5 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu adamlara devlet zaten ; sen çalışıyor yoruluyor kendini yırpratıyprsun diye maaş vermiyor mu ? iyi o zaman asgari ücretlilerde yada özel sektör çalışanlarınada aynı haklardan versinler ...
    Cevapla
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenler daha layık yıpranma payına noldu
    Cevapla
  • tatvanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    pardon ama yipranacak ne yapıyorlar ki öğrencilerin eğitim düzeyi belli sizler sadece paraya bakarsinuz öğrenciye gereken özeni göstermiyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle