Putin'den doların geleceğine ilişkin kritik cevap

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin BRICS ülkeleri nezdinde dolar kullanımının azaltılma ihtimaline ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Putin, “Rusya olarak doların evrensel rezerv para olduğu gerçeğini reddetmiyoruz. Bu konuda keskin adımlar atmayacağız. Doları kullanacağız ve kullanmaya devam edeceğiz." dedi

Putin'den doların geleceğine ilişkin kritik cevap
Putin'den doların geleceğine ilişkin kritik cevap
GİRİŞ 27.07.2018 17:05 GÜNCELLEME 27.07.2018 17:09
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde düzenlenen 10.  Brezilya-Rusya-Hindistan-Çin-Güney Afrika (BRICS) Zirvesi ardından basın  mensuplarının sorularını yanıtladı.

Trump’ın verdiği sözleri tutmaya gayret eden bir karaktere sahip  olduğunu belirten Putin, “Başka ülkelerin liderleri seçilmelerinin ardından bazı  sözlerini unutabiliyorlar. Ancak Trump’ın seçmenlerine karşı verdiği sözleri  tutmaya çalışması büyük bir artı.” diye konuştu.

 

 

Rusya ile ABD arasındaki temasların devam ettiğini anımsatan Putin,  “Trump karşılıklı görüşmeleri sürdürmek istiyor. Bunu ben de istiyorum. Kendisini  Moskova’ya davet ettim. Ben de Washington’u ziyaret etmeye hazırım. Ancak  çalışmaların yapılabilmesi için gerekli koşulların oluşması gerekiyor.”  değerlendirmesinde bulundu.

Konuya ilişkin bir kaç gün önce açıklama yapan Beyaz Saray Ulusal  Güvenlik Danışmanı John Bolton, Trump-Putin görüşmesinin 2019'dan önce olmasının  öngörülmediğini bildirmişti.

"DOLARI KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ" 

Öte yandan BRICS ülkeleri nezdinde dolar kullanımının azaltılma  ihtimaline ilişkin bir soruyu yanıtlayan Putin, “Rusya olarak doların evrensel  rezerv para olduğu gerçeğini reddetmiyoruz. Bu konuda keskin adımlar atmayacağız.  Doları kullanacağız ve kullanmaya devam edeceğiz. Ancak ABD’nin doların  kullanılmasına yönelik kısıtlayıcı adımlarını stratejik bir hata olarak  görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Putin, bir süre önce yaptığı açıklamada, ABD’nin siyasi alanda kısa  vadeli taktiksel konuların çözümü için dolara yönelik güveni sarstığını  savunarak, “Bu bağımlılıktan kurtulmanın bir yolu da elbette ulusal paraların  kullanımı.” demişti.

Rusya, aralarında Türkiye ve Çin’in de olduğu çok sayıda ülkeyle  ticarette yerel para kullanımı konusunda istişarelerini devam ettiriyor. Bu  konuda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve Rusya Merkez Bankası’nın çalışmalara  başladığı bildirilmişti.

YORUMLAR 10
  • Çiğdem 5 yıl önce Şikayet Et
    Yerin dibine batsın Pul olsun yok olsun bu dolar
    Cevapla
  • İsmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Dedeye katılıyorum ve çin Rusya iran ve s arabistan dolardan vaz geçsin dede bile geç demiş 4 ,5 seneye kalmaz kafir def olur dedeye selam
    Cevapla
  • rüzgar gülü 5 yıl önce Şikayet Et
    Onlar müslümanların karşı tarafında durarak tarih boyu hep birlikte onları bitirmeye çalıştılar,birlik oldular.Onların birleşmelerini engellemek için kendi menfaatlerinden bile vaz geçerler çünkü nefret gözlerini kör etmiş.Korkuyorlar islamdan
    Cevapla
  • Momed 5 yıl önce Şikayet Et
    2 saat sadece tercümanları yanlarındayken kayda alınmadan ve şahit tutulmayan görüşmenin şartlı 1 neticesi olmasın bu. Sadece çin bile dolar kullanmasa abd ne kadar açık verir. Ya rusya türkiye Afrika ve 3 5 ülke daha eklense. Abd kendi ekonomi savaşında biter ve abd de isyan başlar.
    Cevapla
  • Atalay 5 yıl önce Şikayet Et
    Iyi ki Reis var Allah razı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle