Güçlü büyüme için 10 dev adım
01 .
Başkan Erdoğan’ın yolunu açtığı yeni sistemin büyüme planı hazır. Özel sektörü merkezine alan yeni dönemde kamu harcamalarının milli gelir içindeki payı düşecek, yatırımcı dostu politikalar uygulanacak.
02 .

TEKNOLOJİK ÜRETİM: Yüksek teknolojiye dayalı yerli üretim, ihracat ve yüksek katma değerli sektörlerin payı artacak. Geleneksel sektörlerin dijital dönüşümü sağlanacak.

03 .
Güçlü büyüme için 10 dev adım

BAĞIMLILIK AZALACAK: Üretim ve ihracat yapısının ithalata bağımlılığı azaltılarak ekonominin dayanıklılığı artırılacak. İthalat bağımlılığı azaltılarak cari açık düşürülecek. Dış kaynak ihtiyacı da azaltılarak ekonominin dayanıklılığı artırılacak.

04 .

GÜÇLÜ FİNANSAL SİSTEM: Finansal sektörün de fon maliyetleri düşürülerek, üretken, istihdam dostu yatırımlar teşvik edilecek. En önemli çıpa mali disiplin olacak.

Güçlü büyüme için 10 dev adım
05 .

YASTIK ALTINA TEŞVİK: Yastık altı tasarrufların sisteme girmesi için ilave adımlar atılacak. Katılım bankacılığının kaynak yapısı güçlendirilecek. Sermaye piyasaları yeni araçlarla derinleştirilecek.

06 .
Güçlü büyüme için 10 dev adım

AĞLAR GÜÇLENİYOR: İç ve dış ticaret ağları genişletilecek. Kurumsal kalitenin güçlendirilmesi sağlanacak. Yeni pazarlara girilecek ve mevcut pazarlardaki rekabet gücü artırılacak.

07 .

MALİYETLER AZALACAK: Teşvik mekanizmaları sadeleştirilecek, gereksiz işlem maliyetleri ortadan kaldırılacak.

Güçlü büyüme için 10 dev adım
08 .
Güçlü büyüme için 10 dev adım

YATIRIMCI DOSTU POLİTİKA: Yatırımcı dostu politikalara ağırlık verilecek. İş ve yatırım ortamı büyümeye daha fazla destek verecek şekilde geliştirilecek. Yüksek teknolojili ve daha üretken alanlara uzun vadeli dış yatırım çekilecek.

09 .

KALİTELİ İSTİHDAM YAPISI: Dinamik nüfusun işgücü üzerindeki baskısı fırsata dönüştürülerek kaliteli bir istihdam yapısı tesis edilecek.

 

Güçlü büyüme için 10 dev adım
10 .
Güçlü büyüme için 10 dev adım

 ARTIŞLAR MERCEK ALTINDA: Fiyatlama davranışını etkileyen temel unsurları dikkate alarak ekonomi politikalar eşgüdümlü uygulanacak. Enflasyona neden olan yapısal ve konjonktürel katılıklar azaltılacak.