İsyan etti: Durum endişe verici, paramız bitiyor!

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, 'Nakit akışımız yılın bu zamanında hiç bu kadar düşük olmamıştı, genel durum endişe verici. Paramız tükeniyor' dedi.

İsyan etti: Durum endişe verici, paramız bitiyor!
İsyan etti: Durum endişe verici, paramız bitiyor!
GİRİŞ 27.07.2018 05:17 GÜNCELLEME 27.07.2018 05:17
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM bütçesinin tükenmek üzere olduğunu belirterek, "Nakit akışımız yılın bu zamanında hiç bu kadar düşük olmamıştı, genel durum endişe verici" ifadesini kullandı.

PARAMIZ BİTİYOR, DURUM ENDİŞE VERİCİ

 

Guterres, BM üyesi ülkeler ve çalışanlarına gönderdiği mektupta, örgütün karşı karşıya kaldığı bütçe sıkıntısına dikkati çekti.

BM bütçesinin 139 milyar açık verdiğini belirten Guterres, ''Nakit akışımız yılın bu zamanında hiç bu kadar düşük olmamıştı, genel durum endişe verici. Paramız tükeniyor.'' uyarısında bulundu.

"EN ACI OLAN DA, YARDIMA MUHTAÇ OLANLARIN YARDIMINA KOŞAMIYORUZ(!)"

Harcamaları azaltarak önlemler alacaklarını vurgulayan Guterres, ''Bizim gibi bir örgüt bütçe sıkıntısı yaşamak zorunda kalmamalı, daha da acı olan, yardıma ihtiyaç duyanların çağrılarına cevap veremememiz.'' değerlendirmesinde bulundu.

"ÜYE ÜLKELER PARALARI ÖDEMİYOR YA DA GEÇ ÖDÜYOR"

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric ise konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, BM üyesi 193 ülkeden sadece 112'sinin örgüte yıllık ödemelerde bulunduğunu söyledi. Dujarric, ''BM'nin içinde bulunduğu finansal sıkıntı üye ülkelerin ödemelerini geç yapması ya da henüz yapmamasından kaynaklanıyor" dedi.

BM'ye ödeme yapmayan ülkeler arasında örgüte en fazla finansal katkı sağlayan ABD'de de yer alıyor. BM'nin 5,4 milyar dolarlık genel bütçesinin yüzde 22'sini ABD karşılıyor.

TRUMP PARA MUSLUĞUNU KISTI

BM'nin yönetim ve bütçe konularında reform yapması gerektiğini sık sık dile getiren ve "bütçede adalet" çağrısı yapan Trump yönetimi, 2018-2019 mali yılında BM'nin bütçesine aktaracağı kısımdan 285 milyon dolar azaltma kararı almıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • şems 5 yıl önce Şikayet Et
    Yok olasın BM.
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun! İnşallah bir kuruşa muhtaç kalırsınız
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Kimseye yardım ettikleri yok yaptıkları yardımlarda el altından terör örgütlerine gidiyor en önemlisi de terör devleti israile karşı hiçbir yaptırım uygulamıyorlar bunlara para mara ödemeyeceksin
    Cevapla
  • Tuzlalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede senede 5 milyar dolar verecek sponsor firma bulalım katar firmasıda olabilir BM merkezini İstanbul a tasıyalım toplantılar dan iki kat para kazanılır hem dunyanın merkezi İstanbul olur
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Paranız olduğundada hiç bir zaman gösterişin dışında gerçek muhtaçlara destek olmadınız.Bu nedenle zaten işe yaramaz gösteriş meraklısı kurum olmaktan öteye geçemediniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle