Trump tehdit etti: Anlaşamıyorsak vurun!

ABD Başkanı Donald Trump, ticaret ve gümrük vergileri hakkında açıklamada bulundu

 Trump tehdit etti: Anlaşamıyorsak vurun!
Trump tehdit etti: Anlaşamıyorsak vurun!
GİRİŞ 24.07.2018 16:54 GÜNCELLEME 24.07.2018 16:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yıllarca ticarette bize haksız muamele eden ülkelerin hepsi Washington'a müzakere yapmaya geliyor. Bunun yıllar önce gerçekleşmesi lazımdı ama geç olsun, güç olmasın." ifadelerini kullandı. 

GÜMRÜK VERGİLERİYLE VURULMALI

Trump, ayrıca, "Gümrük vergileri en harikası! ABD'ye haksız muamele eden bir ülke ya ticaret müzakerelerinde adil bir anlaşma sağlamalı ya da gümrük vergileriyle vurulmalı. Bu kadar basit. Hatırlayın, biz soyulan 'kumbarayız'. Her şey harika olacak." yorumunda bulundu. 

Trump, geçen hafta ABD'nin CNBC kanalına verdiği özel mülakatta, Çin'e 500 milyar dolar değerinde gümrük vergisi getirebileceğini söylemişti. 

Washington yönetimi, 2 hafta önce, Trump'ın Çin'in daha önceki tarifelerini misillemesi nedeniyle yüzde 10 gümrük vergisi getireceği 200 milyar dolarlık Çin menşeli ürünün listesini yayımlamıştı. Bundan önce ise ABD, Çin'in adil olmayan ticari faaliyetlerine cevaben yaklaşık 34 milyar dolarlık Çin ürününe yüzde 25 tarife uygulamaya başladığını duyurmuştu.

YORUMLAR 5
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim de ticaret yaptığımız bazı ülkelerle denge sorunumuz var..mesela almanya ihracat 17 milyar ithalat 23 milyar hani denge...o zaman doğal olarak bizim de ek vergi koyup üreticimizi desteklememiz gerekiyor..abd büyük şeytan ama trump açısından bakarsan ülkesini savunuyor
    Cevapla
  • Dadas 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd sonun geldi.Ama yeni abd cin olursa yanik.
    Cevapla
  • vedat 5 yıl önce Şikayet Et
    lan şeytan soyu dünyanın HIRSIZI abd dir
    Cevapla
  • Emre 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam haklı ama Çin büyüdü ülkesi küçülüyor Çin gerçekten çok büyüdü bizdede çok önceleri böyle şeyler yapılmalıydı bizdeki imalat sektörünüde çok tırpanladı Çin.
    Cevapla
  • filiz 5 yıl önce Şikayet Et
    adam şeytanın ta kendisi...
    Cevapla