Türk e-ticaret devi resmen Alibaba`nın oldu!

Rekabet Kurumu`ndan bugün üst üste flaş kararlar çıktı. Kurul yaptığı toplantıda bünyesinde Trendyol`un da olduğu DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret AŞ`nin tek kontrolünün Alibaba.com Singapore E-Commerce Private Limited tarafından devralınması işlemini de onayladı

Türk e-ticaret devi resmen Alibaba`nın oldu!
Türk e-ticaret devi resmen Alibaba`nın oldu!
GİRİŞ 23.07.2018 17:18 GÜNCELLEME 23.07.2018 17:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kurul,  Simtec Sistem Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'nin çağrı merkezi iş  biriminin Atos Müşteri Hizmetleri AŞ tarafından devralınması işlemini uygun  buldu.
 
Oba Makarnacılık San. ve Tic. AŞ'nin belli oranda payının Venture  Capital Bank BSC ve First Energy Bank BSC'nin ortak girişimi olan Pasta World  Limited tarafından devralınması işlemine izin veren Kurul, DSM Grup Danışmanlık  İletişim ve Satış Ticaret AŞ'nin tek kontrolünün Alibaba.com Singapore E-Commerce  Private Limited tarafından devralınması işlemini onayladı.
 
Kurul tarafından, Türk Hava Yolları Teknik AŞ ile HAVELSAN Hava  Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ arasında bir ortak girişim şirketi kurulması,  Pronet Güvenlik ve Danışmanlık Hizmetleri AŞ'nin hisselerinin Securitas Seguridad  Holding SL tarafından devralınması ve Mövenpick Hotels&Resorts Management AG'nin  tek kontrolünün Accor SA tarafından devralınması işlemlerine izin verildi.
 
Investment Corporation of Dubai'nin, Inchcape Shipping Services  Holdings Limited Şirketinden navlun sevkiyatı çözümleri ve yan hizmetler sunan  işletmelerinin varlıklarını, çalışanlarını, sözleşmelerini ve hisselerini  kapsayan entegre bir işi devralması işlemine onay veren Kurul, AmTrust Financial  Services Inc.'nin ortak kontrolünün Evergreen Parent LP vasıtasıyla Stone Point  Capital LLC ile Barry Zyskind, George Karfunkel ve Leah Karfunkel tarafından  dolaylı devralınmasını uygun buldu.
 
Kurul, Marcegaglia TR Paslanmaz Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin tek  kontrolünün Marcegaglia Specialties S.p.A. tarafından devralınması işlemini  onaylarken, Dj Cool Klima ve Soğutma Cihazları Sanayi Ticaret AŞ hisselerinin  Safkar Ege Soğutmacılık Klima, Soğuk Hava Tesisleri, İhracat, İthalat San. ve  Tic. AŞ tarafından devralınması ve Gate İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ  hisselerinin belli oranının Gama Endüstri Tesisleri İmalat ve Montaj AŞ  tarafından Tekfen İnşaat ve Tesisat AŞ'ye devredilmesi işlemlerinin izne tabi  olmadığına karar verdi.

YORUMLAR 2
  • ÇinliDayı 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir zaman sonra Çin bizi her şekilde yönetecek...
    Cevapla
  • rcbrklç 5 yıl önce Şikayet Et
    insallah Çin in ticari somürgesi haline gelmeyiz.
    Cevapla