Savaş kızışıyor! Gerginlik paraya sıçradı

ABD Başkanı Trump`ın "Çin, Avrupa Birliği ve diğerleri kendi para birimlerini manipüle ediyor" açıklaması ardından Çin`den yanıt gecikmedi

Savaş kızışıyor! Gerginlik paraya sıçradı
Savaş kızışıyor! Gerginlik paraya sıçradı
GİRİŞ 23.07.2018 11:06 GÜNCELLEME 23.07.2018 11:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Çin, Avrupa Birliği ve diğerleri kendi para birimlerini manipüle ediyor" açıklaması ardından Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi.
 
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Yuan kuru piyasada belirleniyor. Çin'in para biriminde rekabetçi devalüasyonu ihracatını desteklemek için kullanmaya ihtiyacı yok." denildi.
 
ABD'nin ticaret konusunda tehditlerinin Çin üzerinde çalışmayacağının da belirtildiği açıklamada, "ABD'yi aklı başında hareket etmeye ve sorunları makul şekilde çözmeye devam etmesini umuyoruz." ifadelerine yer verildi.
 
DOLARIN DEĞERİNİ YÜKSELTTİĞİ İÇİN FED'İ ELEŞTİRMİŞTİ 
 
ABD Başkanı Donald Trump, cuma günü yaptığı açıklamada, Amerika Merkez Bankası'nı (Fed) eleştirerek şunları söylemişti:

"Çin, Avrupa Birliği ve diğerleri kendi para birimlerini manipüle ediyor ve faiz oranlarını indiriyor. Doların her geçen gün kuvvetlenmesine rağmen ABD faizleri arttırıyor ve rekabet üstünlüğünü kaybediyor. Her zamanki gibi eşit şartlar sağlanmıyor."

 

 

Fed'in parasal sıkılaştırma politikasının ekonomi alanında atılan adımlara zarar verdiğini savunan Trump, "Sıkılaştırma yaptığımız her şeye zarar veriyor. Yasadışı para manipülasyonu ve kötü ticaret anlaşmalarına karşı ABD'nin kaybettiklerini yeniden kazanmasına izin verilmesi lazım. Borçların vadesi geliyor ve biz faiz arttırıyoruz." yorumunu yapmıştı.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ise yuanda son dönemde görülen zayıflığın manipüle edilip edilmediğini izlemekte olduklarını söylemişti.

YORUMLAR 4
  • yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de Faizler ne zaman düşecek
    Cevapla
  • Şahin 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya abd kitasini ticari ilişkisini kesin bakalim abd ne yapacak dünya abd ye her türlu ambaroyu koysunlar sadece 1 defaya mahsus dünya devletleri bir toplanti yapsin bakalim turupmu tirapmi ne yapacak sosyal medya üzerinden yayilsin avrupa asya afrika o zama dolarin değeri kağitan farki kaliyomu
    Cevapla
  • Hu de 5 yıl önce Şikayet Et
    Peki bizimkini niye siz manipüle ediyorsunuz
    Cevapla
  • İbrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    Sanki borç ödüyorsunuzda zaten istediğiniz kadar karşılıksız dolar basıyorsunuz sonra Araplar ne güne duruyor yattınız paralarının üzerine sanki gerimi vereceksiniz onlara niye kafanı takıyorsunki Trump
    Cevapla