KEMENT Projesi'nde geri sayım! F-16'lar kullanacak

Seyir füzelerimizin taarruz gücünü arttırmayı ve taktik veri bağı terminallerinin geliştirilmesini amaçlayan KEMENT Projesi’nde sona gelindi.

KEMENT Projesi'nde geri sayım! F-16'lar kullanacak
KEMENT Projesi'nde geri sayım! F-16'lar kullanacak
GİRİŞ 20.07.2018 17:08 GÜNCELLEME 20.07.2018 17:08

Sanayii Başkanlığı ile METEKSAN Savunma arasında 2013 yılının sonunda imzalanan KEMENT projesinde Fabrika Kabul testleri öncesi son Prototip Gösterimi aşaması başarı ile tamamlandı. Proje, fabrika ve saha kabul aşamaları ile devam edecek.

Seyir füzelerimizin (Örn: SOM, SOM-J) taarruz gücünü, bekasını ve elastikiyetini arttırmayı, hava-hava ve hava-yer sistemleri arasında ağ yapısında çalışan taktik veri bağı terminallerinin geliştirilmesini amaçlayan KEMENT Projesi’nde Fabrika Kabul testleri öncesi son Prototip Gösterimi aşaması başarı ile tamamlandı.  Gösterim, 2018 Mayıs ayında Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı temsilcilerinin katılımıyla, Hava Kuvvetleri Komutanlığının ilgili tesislerinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Meteksan Savunma tarafından yürütülen ve 1’inci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü, TÜBİTAK BİLGEM, TÜBİTAK SAGE, ROKETSAN ve MilSOFT’un alt yüklenici olarak görev aldığı projede, METEKSAN Savunma ekinin ve alt yüklenicilerin yoğun çalışmaları ile tamamlanan prototiplerin Tasarım Doğrulama aşamasında da sona yaklaşıldı.

KEMENT projesi kapsamında geliştirilen ve ağ yapısında çalışan taktik veri bağı terminallerinin öncelikli olarak seyir füzelerinde ve F-16 uçaklarında kullanılması planlanıyor. Projenin tamamlanmasının ardından ise KEMENT taktik veri bağı terminalleri, uzun mesafeden, elektronik harbe dayanıklı, yüksek hızlı taktik veri haberleşme ihtiyacı duyulan pek çok uygulama ve platformda kullanılabilecek bir yapıda olacak.

TSK’nın harekat yapma kabiliyeti ve etkinliğini artıracak Milli Taktik Veri Bağının altyapısının oluşturulması hedefi ile başlayan KEMENT projesinde özgün, güvenilir, zorlu görev koşullarına dayanıklı KEMENT terminalleri 2018 yılı sonunda TSK unsurlarında entegre edilmeye hazır olacaktır.