ASKON'dan Yahudi Ulus Devlet Yasası açıklaması!

ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, İsrail Parlamentosu’nda kabul edilen ‘’Yahudi Ulus Devlet Yasası’’ nı sert bir dille eleştirerek, yasanın, ‘Filistin topraklarına el koyma, Filistinlileri tehcir etme ve Filistinlileri asimile etme politikasının resmiyete dökülmesi anlamını taşıdığını’ söyledi.

ASKON'dan Yahudi Ulus Devlet Yasası açıklaması!
ASKON'dan Yahudi Ulus Devlet Yasası açıklaması!
GİRİŞ 20.07.2018 15:22 GÜNCELLEME 20.07.2018 15:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Başkanı Cesur konuya ilişkin şunları söyledi;

ABD’den gelen açık destekle ile birlikte, sistematik şekilde, amaçları doğrultusunda pervasız uygulamalarını kendilerince resmiyete dökmeye başladılar. Kudüs’ün başkent ilan edilmesi, ABD’nin Kudüs’te büyükelçilik açması ve beraberinde Yahudi Ulus Devleti yasasının İsrail Parlamentosu’ndan geçmesi. İsrail’in Filistin topraklarında yapmaya çalıştığı şeyin işgalden başka bir şey olmadığını tüm dünya biliyor. Parlamentoda alınan bu karar, ’Filistin topraklarına el koyma, Filistinlileri tehcir etme ve Filistinlileri asimile etme politikasının resmiyete dökülmesi anlamına’ geliyor.

İsrail Nefret Suçu İşlemeye Devam Ediyor

Kudüs’te bir tek Filistinlinin bırakılmayacağı, Batı Şeria’dan ve diğer 50’ye yakın şehirden Filistinlilerin tehcir edileceği, İsrail toprakları içerisindeki yaklaşık 2 milyon Filistinlinin asimile edileceği, Gazze’nin tamamen hedef alınacağı, Filistinlilerin Filistin topraklarından sürülerek Sina yarımadasına göçe zorlanacağı bu yasa, her yönü ile nefret suçu içermektedir. Kabul edilmesi asla mümkün olmadığı gibi İsrail’e karşı uluslararası hukuk mekanizmaları da ivedilikle harekete geçirilmelidir.   

YORUMLAR 1
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    sana ne be kardeşim.sen iş adamasın.işine baksana.
    Cevapla