Dünya devi indirimli satmamak için kıyafetleri yaktı

Lüks giyim markası Burberry'nin geçen yıl 37.8 milyon dolar değerindeki ürünü indirimle satmamak için yaktığı ortaya çıktı. Şirketin bu kararı büyük tepki çekti.

Dünya devi indirimli satmamak için kıyafetleri yaktı
Dünya devi indirimli satmamak için kıyafetleri yaktı
GİRİŞ 20.07.2018 10:04 GÜNCELLEME 20.07.2018 10:05
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Burberry'nin geçtiğimiz yıl satamadığı iddia edilen 37,8 milyon dolarlık ürünü yakarak yok ettiği ifade ediliyor. Hürriyet'in İngiltere merkezli The Times'dan aktardığı habere göre karar ürünlerin ucuz fiyata "yanlış insanlara" satılmaması için alındı.

İmha edilen ürünlerin 2014'te imha edilen ürünlerin yaklaşık 3 katı olduğu ifade edilirken, bunlar arasında giyim ve güzellik ürünleri bulunuyor.

 

 

Şirketin yalnızca son 5 yılda 116 milyon dolar değerinde ürün ima etmesi tepkilere yol açtı. Şirketin hissedarları ürünlerin yakılmasını sorgularken, ürünlerin satışa sunulmak yerine imha edilmesi tepki çekti.

YORUMLAR 10
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    bu firmaya bir urun yapmak için numune calısması yapmıstım. maliyetin uzerine 25 kurus kar verdiler. satıs fiyatları 400 tl alısları 15 tl . maliyet uzerinden yakılan malın degeri cok dusuktur.
    Cevapla
  • nail 5 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi zihniyeti böyle müslümanları ucuza mal sahibi yapmazklar ve ürünlerinin fiyatını düşürmemek için imha ederler bu bütün yahudi mallarında böyle yiyecek satarlar son kullanma tarihi yaklaşır yinede 1 kuruş imdirmez imha eder çöpe dökerler o yüzden yahudi malları kullanmayalım
    Cevapla
  • adil adil 5 yıl önce Şikayet Et
    Marka değerini düşürmemek için son derece radikal bir karar. kutluyorum kendilerini şirket yönetimi açısından bakılırsa doğru karar bence.
    Cevapla
  • murtaza 5 yıl önce Şikayet Et
    Ha yani yapılan israf, onca insan emeği, o üretilen ürünleri taşımak için harcanan yakıtlar vs. bunların hepsi boşa gitsin ama markamın değeri düşmesin. Buna ancak enayilik denir. İyi bir pazarlama ile o ürünler indirim adı altında gayette satılabilirdi. Ticaret bilmeyen bir vatandaştan size tavsiye olsun bu da!!!
    Cevapla
  • Müsrif 5 yıl önce Şikayet Et
    Markayı uygulamasından dolayı tebrik eder, daha nice ürünler yakmasını da temenni ederiz.
    Cevapla
  • ... 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok akıllıca hareket. Maliyetine satsan en azından zararın olmayacaktı. Şimdi hepsi kasadan uçtu gitti. Gerçekten tebrik ediyorum bu kararı alanları :D
    Cevapla
  • ... 5 yıl önce Şikayet Et
    Ticaretle uğraşmayla ne alakası var kardeşim. Marka olmak pahalı olmak itibar zedelenmesi. Bırakın bunları. Ham maddesi aynı işçiliği aynı ama neymiş bunun üstünde marka var bu 20 lira markası olursa 200 lira. İnsanları kazıklamanın modern adıdır marka!
    Cevapla
  • Maslandag 5 yıl önce Şikayet Et
    Sanırım Ticaretle uğraşmıyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle