Şaşırtan petrol kararı! Sıfıra indiriyor

Daha önce İran'la bağlantılı finansal tüm kurumlarla bankacılık işlemlerini durduracaklarını açıklayan Japonya'dan bir darbe daha geldi. Japonya yaklaşık 3 ay içinde İran'dan petrol ithalatını sonlandırmaya hazırlanıyor.

Şaşırtan petrol kararı! Sıfıra indiriyor
Şaşırtan petrol kararı! Sıfıra indiriyor
GİRİŞ 19.07.2018 11:26 GÜNCELLEME 19.07.2018 11:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Japonya'da yayımlanan Nikkei Asian Review'e göre, Japon enerji  şirketleri, ABD'nin baskıları sonucunda İran'dan ithal edilen petrolü ekim ayına  kadar tamamen bitiriyor.
 
Japonya'nın petrol ihtiyacını karşılamak için Suudi Arabistan ve  Birleşik Arap Emirlikleri'nin muhtemel alternatif tedarikçiler arasında olduğu  belirtildi.
 
İran'la imzalanan nükleer anlaşmadan tek taraflı çekilen ABD yönetimi,  Japonya'nın JXTG ve Idemitsu Kosan gibi petrol dağıtım şirketlerinden Tahran'a  karşı yaptırımların devreye gireceği 4 Kasım'a kadar İran'dan ham petrol  ithalatını durdurmalarını istemişti. Washington yönetimi, bu tarihten sonra  İran'la ilişki kuran şirketleri yaptırımla tehdit ediyor.
 
Japonya'nın en büyük bankalarından Mitsubishi UFJ ve Mizuho da geçen  hafta 12 Ağustos'tan başlayarak İran'la bağlantılı finansal tüm kurumlarla  bankacılık işlemlerini durduracaklarını duyurmuştu.
 
Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı verilerine göre, Japonya  mayısta İran'dan günlük 211 bin varil petrol ithal etti.

YORUMLAR 6
  • Erdalsilo 5 yıl önce Şikayet Et
    Amaç ortada önce Iran sonra Türkiye ikisine birden başladı Abd diyemiyeceyim
    Cevapla
  • Turan 5 yıl önce Şikayet Et
    İran şuanda bize muhtaç ama bu sefer zarrab olayındaki hata yapılmamalı. İrana diyeceğizki petrolünü tl ile alırız uygun fiyattan. Burada türk bankasına hesabına yatar. Sende bu parayla tl ile bizden ithalat yaparsın. Al gülüm ver gülüm. Bize ucuz petrol lazım ve ihracat yapmamız lazım iranda petrol satmalı tek çıkış yolları biziz. Zarrab hatası tekrar edilmemeli.
    Cevapla
  • Metin 5 yıl önce Şikayet Et
    İran'ın yerinde olsam Japonya'ya ithalatı hemen durdururum. Japonya yeni anlaşmalar yapana kadar bir kaç ay petrol krizine girer.
    Cevapla
  • Ahmet TÜRKAY 5 yıl önce Şikayet Et
    Japonlar Amerikalılar a boyunmu eğdi yani.
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    japonya coktan abd usagi haline gelmis efendi ......
    Cevapla
  • Nuri 5 yıl önce Şikayet Et
    Zaten emrindeler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle