Sabancı 3 fabrikasını satışa çıkarıyor

Sabancı Grubu'nun ana hissedarı olduğu Çimsa'ya ait Kayseri ile Niğde Çimento'nun ve Akçansa'ya ait Samsun'daki Ladik Çimento'nun satışı için Ünlü & Co'ya yetki verildiği öne sürüldü.

Sabancı 3 fabrikasını satışa çıkarıyor
Sabancı 3 fabrikasını satışa çıkarıyor
GİRİŞ 18.07.2018 16:45 GÜNCELLEME 18.07.2018 16:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sabancı Holding, Çimsa ve Ünlü&Co konu hakkında yorum yapmadı.

Çimsa'nın 2017 faaliyet raporuna göre Kayseri fabrikası yılda 1.1 milyon ton, Niğde fabrikası yılda 818,000 ton çimento üretim kapasitesine sahip.

 

 

Çimsa'nın Mersin, Eskişehir, Kayseri, Niğde ve Afyonkarahisar olmak üzere 5 entegre çimento fabrikası bulunuyor.

Akçansa'nın Ladik fabrikasının ise çimento üretim kapasitesi yılda 1 milyon ton düzeyinde. Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşu olan Akçansa İstanbul-Büyükçekmece, Çanakkale ve Samsun-Ladik'te olmak üzere üç fabrikada çimento ve klinker üretimi gerçekleştirmekte.

Türkiye'deki çimento üreticilerinin neredeyse tamamını temsil eden Çimento Müstahsilleri Birliği'nin verilerine göre geçen yıl sonu itibariyle Türkiye'nin çimento üretim kapasitesi 135.6 milyon ton düzeyinde bulunuyor.

YORUMLAR 3
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeye hiç faydaları yok gerçek teknolojiye yatırır insan parasının az da olsa bir kısmını azıcık risk alıp
    Cevapla
  • makinacı 5 yıl önce Şikayet Et
    bu sabancının 25 er kişilik 10 tane 15 tane mühendislik ofisi kurup da neden arge merkezi açmadığını anlayamıyorum, halbuki bi yazılım şirketi oluştursa şu ülkenin bazı sorunlarına el atsa , bu normal değil , biri bu adamları engelliyor, birileri bu adamları tehdit mi etti acaba, Türkiyede proje yönetimiyle iş yapacak nadir holdinglerden biri olmasına rağmen adamlardan ses soluk çıkmıyor.
    Cevapla
  • gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    sabanci sag olsaydi olmazdi bunlar
    Cevapla