Benzine indirim geldi

EPGİS, benzine dünkü 12 kuruş indirimden sonra bu kez 11 kuruş yapıldığını ancak indirim kadar ÖTV'den artış gerçekleştiği için pompa fiyatlarına yansıtılmadığını söyledi.

Benzine indirim geldi
Benzine indirim geldi
GİRİŞ 18.07.2018 08:49 GÜNCELLEME 18.07.2018 08:49
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ancak indirim, daha önceki zamlar ÖTV’den karşılandığı için pompa fiyatlarına yansıtılmayacak ve bu oranda ÖTV artacak. EPGİS, “Akaryakıt fiyatlarında indirim; 18/07/2018 tarihinden geçerli olmak üzere, Benzinde 11 kuruş/Litre indirim gerçekleşmiştir. Mevcut Uygulama olan Eşel Mobil Sistemi gereği indirim oranı kadar ÖTV'de artış gerçekleştiğinden pompa fiyatlarında değişiklik olmayacaktır.” denildi.

Bakanlar Kurulu, Mayıs ayı ortasında benzin, motorin ve oto gazda, petrol fiyatları ve döviz kuruna bağlı artış yaşanması durumunda, bu mallara uygulanan özel tüketim vergisinin (ÖTV), gerçekleşen artış kadar azaltılmasına karar vermişti.

 

YORUMLAR 12
  • Alptekin 5 yıl önce Şikayet Et
    Halinden memnun olan köleler görsün , biz ülkemizin daha da iyi olmasını istiyoruz bu yüzden eleştiriyoruz ...
    Cevapla
  • Sayko 5 yıl önce Şikayet Et
    Elektrikli araçlara geçmeli ilk fırsatta hem biz kazanalım hem Türkiye.. İmkanı olanlar milli elektrikli aracımıza destek verelim çıkınca. Ufak tefek eksiklikleri olsa dahi sahip çıkalım. Üretim ve satış miktarı arttıkça hem fiyatı düşer hem de daha kalitelisi üretilir.. Devrim arabasının başına gelenler tekrarlanmasın.
    Cevapla
  • Can Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Milli elektirikli araç varda biz mi almadık.
    Cevapla
  • Tuncay 5 yıl önce Şikayet Et
    şaka gibi..
    Cevapla
  • Kny 5 yıl önce Şikayet Et
    Seçimde tepki almamak için di şimdi
    Cevapla
  • İkra 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye komik bir ülke. İmkanım olsa burada yaşamam. Bundan yıllar önce akaryakıta dev bir zam gelmiş ve insanlar tepki göstermişti. Bunun üzerine Mehmet Şimşek çıkıp dediki, bu zam değil vergi güncellemesi dedi. Ve ekledi, yakında vergiyi tabana yayarak, akaryakıt üzerindeki olumsuz etkilerini azaltacagiz.Yani sadece akaryakıta yüklenmeyecegiz. Gecen zamanda bu konuda değişen hiçbir şey olmadı. Devletin gözde sektörü ARGE ve teknoloji olması gerekirken,beton oldu.Turkiye bu şekilde daha fazla yol alamaz
    Cevapla
  • Turgut 5 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibilerin işi yok ülkemizde durduğunu suç
    Cevapla
  • KaaN_ 5 yıl önce Şikayet Et
    git o zaman, bir dakika bile durma
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    İstemiyorsan çık git
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle