Türkiye'nin ilk uçak gemisinden yeni haber

Kamuoyunda uçak gemisi olarak bilinen, Türkiye'nin ilk yerli ve milli savaş uçak gemisi "Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu"nun Tuzla Sedef Tersanesi'ndeki inşasında çalışmalar hızla devam ediyor.

GİRİŞ 18.07.2018 07:37 GÜNCELLEME 18.07.2018 16:46
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Uçak gemisinin donanmaya katılmasıyla birlikte Türkiye, dünyada uçak gemisine sahip 14 ülkeden biri olacak. Son gelen bilgilere göre TCG Anadolu 33 ay sonra hazır. 2015 yılında sözleşmesi imzalanarak yapımına başlanan 231 metre uzunluğundaki havuzlu çıkarma gemisi, 2021 Nisan’ında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilecek.

Yüzde 68 yerlilik oranıyla üretilmekte olan TCG Anadolu, dünyanın en gelişmiş uçak gemilerinden biri olacak. 32 metre enindeki dev gemi, yakıt takviyesi almadan 9 bin mil (14 bin 500 km) uzağa gidebiliyor.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri, Anadolu ile böylece okyanus ve okyanus ötesindeki ülkelere yönelik operasyon yapabilecek. İçerisinde 50 tane tank, 7 adet savaş uçağı (F35B kısa kalkış-dikey iniş), 10 adet helikopter, insansız hava araçları, hücumbotlar, 27 tane amfibi zırhlı araç, 6 tane personel taşıyıcı zırhlı araç ve 1423 asker taşıyabilecek şekilde tasarlanan TCG Anadolu, personeline vereceği sağlık hizmeti alt yapısı bakımından da tam teşekküllü bir hastaneyi aratmayacak.

Gemide 32 yatak, ameliyathane ve yoğun bakım ünitesi bulunacak. Bu sayede TSK doğal afetler, insani yardım ve mülteci tahliyesi gibi durumlarda da istenen yere müdahale edebilecek.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 92
  • İsmail akkalay 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimizi yönetenlerimize ve devlet başkanımız sayın tayyip erdoğan beyimize güc vekuvet nasip etsin ne mutlu türküm diyene inşallah dünyanın her köşesine sahip oluruz amin saygılarımla
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    RABBIM sayilarini artirsin 4-5 tane yapalim
    Cevapla
  • xxx 5 yıl önce Şikayet Et
    okumadan bilmeden haber yapmak ta komik oluyor. türkiyenin teslim alacağı f35 ler f35-a serisi yani normal pistlere iniş yapmak üzere üretilen modeller, dikey iniş kalkış yapan modeller f 35-b, uçak gemilerine iniş yapmak üzere tasarlanan modeller ise f 35-c yani doğru haber yapmak lazım.
    Cevapla
  • Katip 5 yıl önce Şikayet Et
    İkincisi üçüncüsü ne zaman hazır oluyor?
    Cevapla
  • gerçekçi 5 yıl önce Şikayet Et
    Yakışır Türkiye,me
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle