İTO'dan yeni kabineye ziyaret

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç başkanlığındaki İTO Yönetim Kurulu Heyeti, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile bir araya geldi.

İTO'dan yeni kabineye ziyaret
İTO'dan yeni kabineye ziyaret
GİRİŞ 17.07.2018 14:16 GÜNCELLEME 17.07.2018 14:16

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ile  İTO'nun projeleri ile teknolojiye ve katma değere dayalı yeni kalkınma modeli  üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile gerçekleştirilen toplantıda ise  odanın mesleki eğitim çalışmaları ve eğitim camiasına katkıları hakkında bilgi  verildi. Üniversitelerdeki bilimsel potansiyelin, sanayiye aktarılarak ekonomik  değere dönüşmesi için yapılması gerekenler de ele alındı.

Söz konusu heyet dün de Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ı ziyaret etmiş,  gerçekleşen görüşmede, gümrük ve dış ticaret işlemleri ile reel sektörün  teknolojiye ve katma değere dayalı büyümesi için yapılması gerekenler ele  alınmıştı.

"Kalkınmaya yeni soluk getirecek her çalışmaya destek olacağız"

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Avdagiç, iş dünyasının  beklenti ve çözüm önerilerini, yakın iş birliği içinde ilgili bakanlıklarla  paylaşacaklarını belirterek, İTO olarak bakanlıkların yenilikçi projelerinin  hayata geçirilmesi için her türlü desteği verip sorumluluk alacaklarını  vurguladı.

Yüksek katma değere dayalı yeni bir kalkınma modeli için özel sektör  ve karar vericiler olarak ele ele vereceklerini aktaran Avdagiç, şu ifadeleri  kullandı:

"Türkiye'yi hep birlikte büyüteceğiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet  Sistemi'nin ilk kabinesinin başarılı çalışmalar yapacağına inanıyoruz. Türkiye'yi  bir adım ileri götürecek, teknolojide atağa geçirecek çalışmalar en güçlü  önceliğimizdir. İş dünyası olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde  ekonominin tüm aktörlerinin bir orkestra ahengiyle hareket etmesiyle, özel sektör  öncülüğünde kalkınmaya yeni bir soluk getirecek her çalışmaya destek olacağız."