15 bin lira bedelli askerlik kredisi çekenler aylık ne kadar geri ödeme yapacak?

TBMM'de grup toplantısının ardından soruları cevaplayan Başkan Erdoğan, bedelli askerliğe dair önemli açıklamalarda bulundu ve askerlik süresinin 21 gün olacağını belirtti. Peki 15 bin liraya ne kadar faiz uygulanıyor? 15 bin TL kredi çekenler aylık ne kadar geri ödeme yapacak? İşte bedelli askerlik kredi hesaplama...

15 bin lira bedelli askerlik kredisi çekenler aylık ne kadar geri ödeme yapacak?
15 bin lira bedelli askerlik kredisi çekenler aylık ne kadar geri ödeme yapacak?
GİRİŞ 04.08.2018 09:29 GÜNCELLEME 04.08.2018 09:29
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Bedelli askerlik bekleyen vatandaşlar, bir yandan da ücreti nasıl ödeyeceklerini düşünürken, açıklama bankalar tarafından yapıldı. Bedelli askerlik yasasının çıkmasının ardından binlerce vatandaş kredi çekmek için bankaların kapısını çalacak. Peki bedelli askerlik için 15 bin lira kredi çekenlerin aylık geri ödeme tutarı ne kadar olacak?

25 YAŞ VE 15 BİN TL VE 21 GÜN!

Kabul edilen 2. maddeyle askeri hizmetin gerektirdiği ve TSK'nın ihtiyaç duyduğu erbaş ve er sayısı dikkate alınarak bedelli askerlikte yaş sınırı 31 Aralık 1993 tarihi de dahil bu tarihten önce doğanlar olarak belirlendi. Teklife göre, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte, her ne sebeple olursa olsun askerlik yapmayıp 31 Aralık 1993 tarihinden önce doğan, bedelli askerlikten yararlanmak isteyen yükümlüler, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvuracak.

ZİRAAT BANKASI BEDELLİ ASKERLİK KREDİSİ FAİZ ORANLARI NELER?

Gündemi meşgul eden ve vatandaşların uzun süredir bekledikleri bedelli askerlik için kredi kullanacak adayların çoğunluğu devlet bankası olmasından dolayı Ziraat Bankasını tercih ediyor. Tüketici kredisi kapsamında yer alan bedelli askerlik kredisi, Ziraat Bankası tarafından %1.67 faiz oranları ile sunulmaktadır. 

BEDELLİ ASKERLİK KREDİ HESAPLAMA!

Kamu bankalarından ihtiyaç kredisi veya tüketici kredisi çekerek ödenecek bedelli tutarında geri ödeme seçenekleri şu şekilde:

12 AY VADE

Kredi: 15 bin TL
Vade: 12 ay
Faiz: Yüzde 1,67
Aylık: 1.419 TL
TOPLAM: 17.016 TL

24 AY VADE

Kredi: 15 bin TL
Vade: 24 ay
Faiz: Yüzde 1,67
Aylık: 793 TL
TOPLAM: 19.032 TL

36 AY VADE

Kredi: 15 bin TL
Vade: 36 ay
Faiz: Yüzde 1,67
Aylık: 589 TL
TOPLAM: 21.204 TL

48 AY VADE

Kredi: 15 bin TL
Vade: 48 ay
Faiz: Yüzde 1,67
Aylık: 489
TOPLAM: 23.472 TL

* Söz konusu faiz oranları bankalara göre değişkenlik gösterebilir!

BEDELLİ ASKERLİK İÇİN KREDİ ŞARTLARI NELER?

Bedelli askerlik için kredi çekmek isteyen vatandaşların bazı şartları taşımaları gerekmektedir. Banka borcu yasal takip sürecine girerek adı kara liste içerisine giren kişilerin ne yazık bu krediyi kullanmaları kesinlikle mümkün olmuyor. Bunun yanından bankalardan kırmızı kalem yemek olarak da anılan bu durum karşısında  kara listedeyken kredi çekilmesine bankalar kesinlikle izin vermiyor. Kişi kara liste affı ile listeden çıksa dahi çoğu zaman banka ancak şu anda çok yüksek aylık gelir belgesi sunarsa kredi onayı verebiliyor. Bunun yanı sıra ihtiyaç kredisi çekme koşulları arasında yer alan aylık düzenli gelire sahip olmak ve bu geliri belgelemek de aranılan bedelli askerlik kredisi koşulları arasında yer alıyor. Bedelli askerlik kredisi çekmek için kredi notu sorgulaması da yapılıyor. Ziraat Bankası kredi notu ortalaması için en düşük kredi notu 1300 puan ve üzerinde olmasını istiyor. Yani orta riskli kredi notu olan kişilerin dahi kredi onayı almaları için 1300 puan ve üzerinde olması gerekiyor. Ziraat Bankası düşük kredi notuna bedelli askerlik kredisi onayı ne yazık ki vermiyor. Yani bedelli askerlik kredisi kullanmak için kredi notu ortalaması ve aylık gelir belgesi yeterli oluyor.

YORUMLAR 39
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    ben yarın işten cıkıcam 5 bin kredi cekicem bedelli için nasıl olcak bu iş bilen varmı?
    Cevapla
  • ali haydar 5 yıl önce Şikayet Et
    bugün yine yap deseler veririm 15000 yine yaparım
    Cevapla
  • Cimere yazın 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu 21 günü de uzaktan eğitim şeklinde yaptırın ki herkes işine gücüne devam etsin.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    25 Yaşından gün alan herkes bu yasadan yararlanmalıdır, bu konu hakkında yeni gelişmeler bekleniyor.
    Cevapla
  • Şüheda 5 yıl önce Şikayet Et
    Ayıp ayıp yazık yazık bizlere yazık Allah bizi çarpar 28 güne çok diyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle