15 Temmuz'a karşı tek yumruk oldular

İş dünyası temsilcileri 15 Temmuz’daki demokrasi mücadelesinin Türkiye’nin gücünü bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. Türkiye’nin güçlendiğini belirten iş dünyası temsilcileri “Ekonomik cephenin neferleriyiz” dediler.

15 Temmuz'a karşı tek yumruk oldular
15 Temmuz'a karşı tek yumruk oldular
GİRİŞ 15.07.2018 09:51 GÜNCELLEME 15.07.2018 10:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İş dünyası temsilcileri 15 Temmuz’daki demokrasi mücadelesinin Türkiye’nin gücünü bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. Türkiye’nin güçlendiğini belirten iş dünyası temsilcileri “Ekonomik cephenin neferleriyiz” dediler.

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin: 15 Temmuz’un, son yıllarda hızla gelişen ve büyüyen Türkiye’nin yakın tarihinde önemli dönüm noktalarından biri oldu. Yüce milletimiz 15 Temmuz’da gösterdiği cesaret, inanç, birlik ve beraberliği ile tüm dünyaya örnek oldu. Demokrasi için verdiğimiz mücadele, Türkiye’nin gücünü bir kez daha ortaya koydu ve yaşanan tüm zorlukları birlik ve beraberlikle aşacağımızı gösterdi.

 

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Kudret Önen: 15 Temmuz 2016, tarihimizde nesilden nesile bir yandan demokrasi şehitleri için acı bir yas günü, öte yandan demokrasimiz adına elde ettiğimiz büyük bir zafer olarak anılmaya devam edecektir. 

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu: Milletin zaferiyle sonuçlanan hain darbe girişimi iş dünyasını da kenetlemiştir. İş dünyası olarak tek vücut demokrasiye sahip çıktık, her zaman, her koşulda sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken: 15 Temmuz’da, zor şartlarda kazanılan bu vatanı ve kurulan bu Cumhuriyeti, masum güvenlik güçlerimizi de kirli amaçlarına alet ederek yıkmaya çalışan hainlere hak ettikleri karşılık verilmiştir. Milletin hür ve özgür iradesine dayanan demokrasi en büyük güvencemizdir. Demokrasinin olmadığı yerde ne bir ülkeden ne de milletin söz hakkından bahsedilebilir.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç: 15 Temmuz’un hemen ertesinde hiçbir durağanlık yaşamadan sanayide çarklar dönmeye devam etti, yatırımlar ve mega projelerin hız kesmeden takvimine göre işledi. İş dünyası için yurt müdafaasının en emin yolu, üretimden geçer. Ülkemizin gücüne güç katmak için var gücümüzle üretmeye, dünyaya açılmaya ve büyümeye devam edeceğiz. Bu şekilde FETÖ dahil her türlü tehdidin önüne geçebiliriz.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran: Bizler, Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesinde ekonomik cephenin neferleriyiz. Milli seferberlik şuuruyla ülkemize yönelen tüm tehdit ve taarruzların karşısında, bulunduğumuz mevzide görevimizin başındayız.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan: Halkın darbe girişimine karşı vatansever duruşu kadar önemli olan bir başka faktörün özel sektörün tavrı ve duruşu oldu. Hain darbe girişiminin dünyanın en gelişmiş ülkelerinin ekonomilerini bile sarsabilecek etkide olduğunun altını çizen Bahçıvan, "Halkımız gibi ekonomimiz de üreticisinden tüketicisine kadar her kesimden gelen destekle darbeye karşı büyük bir direnç göstermiştir. Darbenin ekonomik etkilerine karşı en büyük mücadeleyi özel sektörümüz verdi" diye konuştu. Bahçıvan, darbe girişiminin hemen ardından gelen birkaç ay ekonomide ciddi bir tökezleme yaşandığını ancak 2016 yılının üçüncü çeyreğinde ve sonuna doğru yaşanan travmanın kısa sürede atlatıldığını anımsattı.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir: Bu hainlerin devletin içinden temizlenmesinin yanı sıra iş dünyasından da temizlenmesi için büyük çaba gösterdik. Bu çabalarımız sürecek.

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik: Toplum olarak demokrasi için verdiğimiz mücadele önümüzdeki döneme de ışık tutmalıdır. Türkiye özgürlükler, güvenlik, adalet ve refah ülkesi olarak ancak toplumsal uzlaşma ve çoğulculuk içinde 15 Temmuz’un yarattığı sarsıntıyı geride bırakabilir.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle: Benzer girişimler uluslararası finans kurumları ile derecelendirme kuruluşları tarafından da yapılmaya çalışıliyor. Artık dünyada herkes, ülkemiz üzerinde oyun oynanamayacağını çok iyi biliyor. Bu ülkede ve yakın çevremizde, bize rağmen yaşanabilecek bir gelişme yok. Bu başarıyı katlanarak devam ettirecek, yeni başlangıcın ilk imtihanı olan 2023 hedeflerimize hep birlikte erişmenin gururunu 5 sene sonra yaşayacağız. Şimdi ihracat ile Kalkınma vakti

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Özen Kuzu: Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı değişim ve büyüme, İslam dünyasında öncü konumda olması, başta Avrupa ve Amerika olmak üzere dünyaya karşı gösterdiği dik duruş herkesi rahatsız edici duruma geldi. Büyümemize tahammül edemeyen dış güçlerin içimizdeki hain FETÖ örgütüyle bir olup kalkıştığı alçak girişim kısa sürede liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde halkımızın desteğiyle atlatıldı.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Başkanı Hasan Ali Cesur: 15 Temmuz 2016’da ülkemiz üzerinde kirli emelleri olan okyanus ötesinden idare ve sevk edilen FETÖ yapılanması cuntacı kafalarla işbirliği yaparak milletimizin milli iradesini hedef almıştır. Ne var ki, bu alçak girişim milletimizin sağduyusu ve cansiperane duruşu ile engellenmiştir., 15 Temmuz’da milletimiz özüne dönmüştür.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan:  “Darbe girişiminin Türkiye ekonomisine yaklaşık 50 milyar liraya mâl olduğu tahmin ediliyor. Başta 15 Temmuz olmak üzere, son yıllarda ülkemize yönlendirilen bütün saldırıların ekonomiye etkisi çok geçmeden bertaraf edilmiştir. Kayyum atanan şirketlerin ekonomik anlamda devamlılığının sağlanması, reel sektörün 15 Temmuz’u en az hasarla atlatmasında önemli bir rol üstlenmiştir” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: 15 Temmuz hem Türkiye siyaseti hem de Türkiye ekonomisi için tarihi bir stres testi oldu. Darbe girişimi sonrasında TOBB olarak faaliyetlerini 3 eksen üzerine oturttuklarını vurgulayan Rifat Hisarcıklıoğlu, bunların etkili bir ekonomi diplomasisi, yatırımcıların güvenini tesis etmek ve reformlar olduğunu ifade etti.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak: iİş dünyası 16 Temmuz sabahından itibaren Türkiye ekonomisini ve istikrarını da hedef alan darbe girişimine karşı tek vücut oldu. Olpak, “15 Temmuz’dan bu yana geçen 6 çeyrekte ekonomimiz reel bazda ortalama yüzde 6,8 büyüdü. Yatırım harcamalarındaki ortalama büyüme oranı ise yüzde 6,6 oldu. Türkiye ekonomisine olan güvenin sürüyor” dedi.

YASED Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Ahmet Erdem: Ülkemizin 15 Temmuz’da karşı karşıya kaldığı darbe girişimi, Türk halkının birlik ve beraberlikle harekete geçmesiyle, başarısızlıkla sonuçlanmış, böylece Türkiye, anayasal düzene ve hukuk devletine olan bağlılığını bir kez daha ortaya koymuştur. 

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün: Türkiyemiz, bu zorlu süreçten güçlenerek çıkmayı ve geleceğe umutla bakmayı başarmıştır.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: Ziraat odaları ve TZOB, 5 milyona yakın üyesiyle daima demokrasinin yanında olmuş ve darbelere karşı durmuştur. Bu ülkenin temel direği olan çiftçimiz, birlik ve beraberliğin de teminatıdır. Çiftçimizin, bu görevini her zaman yerine getireceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Türkiye’nin çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkmasını kimse engelleyemeyecektir. 

Bankalardan ortak çağrı

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın: El birliği ile her zorluğun üzerinden geldik. Bugün Türkiye, daha güçlü bir şekilde, güçlü bankacılık sektörüyle yoluna devam ediyor.

Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan: Milletimizin eşsiz dirayeti gibi, iş dünyası da işinin başındaydı. Türkiye ekonomisi, üretimini, büyümesini, gelişimini sürdürüyor.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan: 15 Temmuz sonrasında, hızla atılan adımlar, ve gerçekleştirilen reformlar sayesinde daha güçlü bir Türkiye olarak yolumuza devam ediyoruz.

YORUMLAR 1
  • memet moral 5 yıl önce Şikayet Et
    Türk olan herkes vatanını seven herkes benim ülkemin evlatlarıdır
    Cevapla