Bakan Albayrak'tan 6 maddelik eylem planı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonominin eylem planını açıkladı. Albayrak, "Ekonomide dengelenme ve enflasyonla mücadele önceliğimiz." dedi.

Bakan Albayrak'tan 6 maddelik eylem planı
Bakan Albayrak'tan 6 maddelik eylem planı
GİRİŞ 13.07.2018 17:03 GÜNCELLEME 13.07.2018 17:24
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yeni sistemin ilk kabine toplantısının ardından ekonomiye dair atılacak adımlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Albayrak, "Yeni dönemde ekonomi politikalarında bütçe disiplini, tek haneli enflasyon ve yapısal reformları önceleyerek, Türkiye ekonomisinin istikrarlı ve sürdürülebilir bir büyüme ile kalkınmasını sağlama hedefini ortaya koyduk" dedi

Albayrak açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

 

Bilindiği gibi ekonomi politikalarımızda yeni döneme ilişkin önceliklerimizi dün kamuoyu ile paylaştık.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi olarak gerçekleştirdiğimiz ilk Kabine Toplantımızda, yeni dönemde ekonomi politikalarında bütçe disiplini, tek haneli enflasyon ve yapısal reformları önceleyerek, Türkiye ekonomisinin istikrarlı ve sürdürülebilir bir büyüme ile kalkınmasını sağlama hedefini ortaya koyduk.

Bugün bu hedefler doğrultusunda atılacak bazı adımları belirledik. Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak, ekonomi ve maliye politikalarımız kapsamında;

ÖNCELİKLİ HEDEF ENFLASYON

- Ekonomide dengelenmeyi sağlamak ve enflasyonla mücadele öncelikli hedefimiz olacak.  

- Maliye politikası, enflasyonla mücadeleye katkı vererek dengeli büyümeyi destekleyecek şekilde tasarlanacak.

YENİ PLAN OVP İLE AÇIKLANACAK

- Ekonomideki tüm paydaşlarla istişare halinde enflasyonla mücadele hedefine dair makul bir plan oluşturup Orta Vadeli Program’da ilan edeceğiz. Bu plan, enflasyonu kısa zamanda tek hanelere indirip, orta vadede kademeli olarak fiyat istikrarını sağlayacak şekilde oluşturulacak. Bir kez plan üzerinde uzlaştıktan sonra, maliye politikası ve bütçe parametreleri bu ara hedefleri esas alarak oluşturulacak.

BÜTÇE HARCAMALARINDA KONTROL ALTINA ALINACAK

- Bütçe harcamalarında etkin kontrol, verimliliğin artırılması ve hedeflerle uyum amaçlanacak. Sadece bütçe dengesi değil, aynı zamanda harcama kontrolü üzerinden kurallı ve öngörülebilir bir çerçeve oluşturacağız. Böylelikle enflasyon üzerinde dolaylı vergi ayarlamalarından gelen öngörülmeyen şokları asgariye indireceğiz.

'VERGİ YÜKÜNÜ SADE BİR YAPIYA KAVUŞTURACAĞIZ'

- OVP çerçevesinde, bütçe gelirleri tarafında ise vergi yükünü aşamalı olarak daha dengeli, sade ve öngörülebilir bir yapıya kavuşturacağız.

- Maliye politikasındaki bu dönüşüm, bir yandan fiyat istikrarı ve dış dengedeki iyileşmeye katkıda bulunurken, aynı zamanda basiretli borç yönetimini destekleyen makroihtiyati politikalar ile sağlıklı büyümenin de önü açılacaktır.

YORUMLAR 97
  • TheAzxtech 5 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca memur olamamış biri daha denilmiş ama ben kendime örnekliyim çok istiyerek gittiğim bölümden mezunum lakin bölümümden kaynaklı olarak ben kpss de başvuru yapacağım zaman bana 5 tane yer çıkıyor. Başkalarına bir sürü yer çıkarken bana 5 tane yer toplam 6 kontenjan ol bakalım memur olabilirsen. Bu yüzden ön yargılı olmayın.
    Cevapla
  • adem ademoğlu. 5 yıl önce Şikayet Et
    Başta cep telefonları olmak üzere lüx tüketim mallarındaki israfı önleyelim.
    Cevapla
  • emre38 5 yıl önce Şikayet Et
    devlet dairelerindeki savurganlıkları çalışma saatleri iş disiplinleri gözden geçirilmeli; küçük ve orta dereceli esnaf zor durumda sicil affı ve borç erteleme çıkması gerekmelidir...
    Cevapla
  • Ahmed 5 yıl önce Şikayet Et
    Başta belediyeler olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlardaki israfı önleyelim ve ısrarla takipçisi olalım
    Cevapla
  • Guven 5 yıl önce Şikayet Et
    Sıkı para politikası yanlış,piyasaya bol para sürülmeli ..enflasyon para oranında artsa da dar gelirli pahalı ürünlerden kaçarak tasarruf edebilir ve borçlarını ödeyebilir..fatura zengin kesime çıkar daha çok
    Cevapla
  • dobra 5 yıl önce Şikayet Et
    sanki cokta paranın değeri olmayanın ne parasında değer var ne malında zengin malını ve kazancını katlıyor
    Cevapla
  • TheAzxtech 5 yıl önce Şikayet Et
    Piyasaya bol para sürülürse enflasyon daha da artar. Ayrıca paranın değeri azalır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle