Erdoğan doların yükselişi için çözümü açıkladı

Başkan Erdoğan, Brüksel’de düzenlenen NATO devlet ve hükümet başkanları zirvesinden dönerken yaptığı açıklamada kur baskısından kurtulmanın yolunun milli para ile ticaret yapmak olduğunu söyledi.

Erdoğan doların yükselişi için çözümü açıkladı
Erdoğan doların yükselişi için çözümü açıkladı
GİRİŞ 14.07.2018 03:01 GÜNCELLEME 14.07.2018 09:01
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan, Brüksel’de düzenlenen NATO devlet ve hükümet başkanları zirvesi dönüşü uçakta aralarında Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan'ın da bulunduğu gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

ÇÖZÜM MİLLİ PARA İLE TİCARET

 

 

Erdoğan "Kur baskısı sadece Türkiye için değil, her yer için geçerli. Kur baskısı denen olayı frenleyebilecek olan en iyi araçlardan biri, uluslararası platformda milli paralarla ticaret yapmaktır. Bunu Rusya ile konuştuk, kısmen başladık. İran ile kısmen başladık. Çin ile de konuşuyoruz. Ticaret Bakanlığımızın, Hazine ve Maliye Bakanlığımızın  bu konudaki görüşmeleri çok önem arz ediyor. Alış verişi milli paralarla yaptığımız oranda kur baskısı da azalacaktır. Ama bunu tümüyle sıfırlamak tabii ki mümkün değildir.

O tabii ki tartışmasız. Makro ve mikro ekonomik dengeler anlamında hassasiyetimizi korumaya devam edeceğiz. Bu hususta kararlılık önemli. Ekonomide söylem birliği de çok önemli. Her ağızdan ayrı bir ses çıkmamalı. Olumsuzluklara fırsat vermeyeceğiz." dedi.

YORUMLAR 85
  • Adam gibi Adam 5 yıl önce Şikayet Et
    Dolar şeytanın Parası ! Dolar sadece Türkiyeye degil Dünyadaki bütün Ülkelere zarar veriyor... Dolara güvenmeyin, biranda hiçbir degeri olmayan Kağıt parçası oluverir... Fakat Altın veya Taşınmaz Malvarlıgınızı kimse Elinizden alamaz ve bunların daima bir Degeri vardır.
    Cevapla
  • urfalı zaza 5 yıl önce Şikayet Et
    Döviz alım satımında yüzde iki üç hazine adına kesinti yapacaksın. Bak bakalım ne oluyor.
    Cevapla
  • FİLOZOF CENGİZ 5 yıl önce Şikayet Et
    Dövize kesinti yaparsanız döviz büfeleri zarar görür.yapısal reform gerekir.
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani bizim gibi gurbetciler hem doviz getirecez hemde vergimi verecez ...ne kafa be
    Cevapla
  • Bekir 5 yıl önce Şikayet Et
    Kur baskısından kurtulmanın yolu İthalatın azaltılması bunun için yatırım mallarına düşük faizli kredi verilirken tüketim malı örneğin alman arabalarına yüksek faizli kredi verilmesi ithal ikamesi ile ekonomik olarak türkiyede üretilebilecek milyarlarca dolarlık ürün üreticilerine vergi desteği verilmesi - ara malı üretecek şirketlere 10 yıl vergi muafiyeti verilmesi cari acık 70 milyar dolarda gezdikçe dolar düşmez
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    MILLI para ile ticaret güzel bir olay rusya iran ve cin ile yapilan konusma ve kismen baslayan milli para ile alisveris NEDEN en basta TÜRK CUMHURIYETLERI yle degil en kolay anlasabilcemiz ülkeler neden bu anlamda sirada yok örnegin azerbaycan ile kesinlikle TL üzerinden olmali kazakistan vs öyle bizden alis veris icin gelen e TL dayatilsin mesela diyelim ki yunan bizden bir sey mi alicak TL yi getir alacagini al dolar almiyoruz NOKTA
    Cevapla
  • Suat 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkes birşey söylüyor ama Dünyada rezerv para birimi dolar, bankacılık sistemi Amerikalılara ait, katma değeri yüksek ürünleri Amerika üretiyor bunları almak için ya altın vereceksin yada sende üreteceksin başka çaresi yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle