Moody’s'ten kabine açıklaması!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye'nin yeni kabinesi ile ilgili, "Yeni hükümetin politika platformunu ortaya çıktıkça izleyeceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Moody’s'ten kabine açıklaması!
Moody’s'ten kabine açıklaması!
GİRİŞ 11.07.2018 11:46 GÜNCELLEME 11.07.2018 11:46
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s,  Türkiye’ye ilişkin değerlendirmesinin odak noktasında kişilerin değil uygulanacak ekonomi politikalarının olduğunu bildirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, “Moody’s’in haziran ayında duyurulan Türkiye’nin reytingine ilişkin yaptığı değerlendirmenin odağı kişiler değil, gelen hükümetin toplamda sürdürülebilir büyümeyi destekleyecek politikaları uygulama ve kamunun mali gücünü koruma kapasitesidir” ifadesine yer verildi.

 

 

Açıklamada, “Bu tür politikalar, ekonomideki güveni iyileştirmek ve Türkiye’nin geniş cari açığının zorunlu finansmanını sağlayabilme becerisini güvenceye almak ve dış geri ödeme gerekliliklerini karşılamak konusunda kilit rol oynayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Önümüzdeki dönemde politika eylemlerinin takip edileceğine işaret eden Moody’s’in açıklamasında, “Bu nedenle yeni hükümetin politika platformunu ortaya çıktıkça izleyeceğiz” ifadesine yer verildi.

YORUMLAR 14
  • rmznkc 5 yıl önce Şikayet Et
    ekonomi politikası iyilestikçe kötü not vereceksiniz sahtekar samimiyetsiz kuklalar
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD bozuntusu degerlendirme kuruluşu siz kendi işinize bakınız
    Cevapla
  • u mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Moodys gibi derecelendirme kuruluşlarının amacı ülkenin gidişatını kötü gösterip IMF den kredi çekilmesini sağlamak.Bütün amacı o… Kredi alan emirde alır… Sözü gereği bize emirler yağdırmak…
    Cevapla
  • anadolu 5 yıl önce Şikayet Et
    modys bozması siz kimsiniz ? CİA YA VE RATİYECİLERE TETİKCİLİK YAPAN BİR ŞİRKETSİNİZ ? herkes haddini bilecek reis de size haddinizi bildirecek çok yaknda bekleyin not defteri elinde.....
    Cevapla
  • Mahkemeye Verelim 5 yıl önce Şikayet Et
    Cari açık miktar olarak en fazla olan 4. ülkeyiz abd 1. ing2. kanada3. Ama ekonomi büyüklüğüne göre yüzde 5 in altında bu açık yani gayet sıradan 88. falanız öyle yatırım yapılamaz notu cari açığa göre veriliyor olsaydı dedikleri gibi her iki kritere göre de A+ olmalıydı notumuz. Dünya ticaret mahkemesine dava açmalıyız kesinlikle bu notlar siyasi baskı amaçlı böyle. Mahkemede matematikle açıklasınlar herşeyi tüm dünya ülkelerininki ile birlikte. Yuvarlak laf anca.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle