Ekonomiye 2023 formatı! Şahlanış dönemi başlıyor

Türkiye yeni sisteme kararnamelerle 'merhaba' dedi. Yeni sistem ekonomi bürokrasisini sadeleştiriyor. Ekonomiyi 2023'e taşıyacak bürokrasi hantallıktan kurtulacak. Yeni dönemde ekonomide politika belirleyici kurullar olacak

GİRİŞ 11.07.2018 06:48 GÜNCELLEME 11.07.2018 09:46
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle "95 yıllık Cumhuriyeti şahlandıracak" yeni sistemin ilk kabinesi kurulurken, ekonomide de yeni bir dönemin kapısı açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koyduğu "müreffeh gelecek" hedefi doğrultusunda ekonomiye "2023 formatı" atıldı. Artık üst düzey bürokrasi Cumhurbaşkanı'yla beraber gelip, gidecek. Kurullar ve ofislerle teşkilat yapısında devrim niteliğinde değişiklikler yapıldı.

Ekonomi yönetiminin enflasyon, işsizlik ve cari açığa yönelik güçlü adımlar atması, mali disipline odaklanması ve temel yapısal sorunlara daha hızlı ve kalıcı çözümler getirmesi hedefleniyor. Yeni ekonomi teşkilatında, dünya örneklerinde olduğu gibi Mal Varlığını Dondurma Komisyonu'ndan Ekonomik İşler Olağanüstü Hal Kurulu'na, BES Danışma Kurulu'ndan Toptancı Hal Konseyi'ne de bir dizi yeni birim de kuruldu.

SERİ KARARLAR ALINACAK

 

 

Ekonomide yeni yönetim sistemini ve işleyişini ortaya koyan Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri yayımlandı. Ekonomi yönetiminde birleştirilen bakanlıklar, oluşturulan ofis ve kurullarla yeni döneme girildi. Seri karar almayı sağlayacak şekilde sadeleştirilen ekonomi yönetimi, üretim, finans ve ticaret alanları üzerine inşa edilecek. Türkiye tarihinde dönüm noktası olan yeni sistemin ekonomi yönetiminde dikkat çeken başlıklar şunlar:

YENİ KOMİSYONLAR KURULDU

Mal Varlığı'nın Dondurulmasını Değerlendirme Komisyonu kuruluyor. Komisyon, Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanı'nın başkanlığında toplanacak. Komisyonda, Cumhurbaşkanlığı ve MİT'ten görevlendirilecek bir üye, İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü, Dışişleri Bakanlığı Araştırma ve Güvenlik İşleri Genel Müdürü ve Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Finansmanı Genel Müdürü görev yapacak. Ticaret Bakanlığı, ekonomik faaliyetlerin dış ticarete dönük yapılandırılması için gerekli tedbirleri alacak ve uygulayacak. İlaç fiyatları ve bütçe de Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek.

Sabah

YORUMLAR 10
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Evt sabırla bekliyoruz artık şahlanışı artık hiç bir bahane yok...
    Cevapla
  • Trafik 5 yıl önce Şikayet Et
    Acayip olacak, yeterki biz toplum olarak kendimizi geliştirelim, her şeyi devletten beklemek yanlıştır, kendimiz birbirimize saygılı olmadığımız süre gelişmiş değiliz.
    Cevapla
  • heval 5 yıl önce Şikayet Et
    ekonomi saldırıları Sn.Berat beyi bahane ediyorlar . alttan ucuz almak için para babalarının operasyonu. Türkiyenin önünün açıldığını gördüler tabi
    Cevapla
  • Hadi bakalım. 5 yıl önce Şikayet Et
    Kayıt edelim. 1 dolar = 4,75 lira ,,, 1 euro = 5,57 lira ,,, 1 gram altın 191 lira.
    Cevapla
  • iskender temel 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi yönetim değişti diye kasaya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle