Berat Albayrak'tan piyasalara 4 mesaj

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin başlamasıyla birlikte bugün Meclis'te yemin eden yeni bakanlar görevlerini devraldı. Ekonominin dümenine geçen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise piyasalara mali disiplin, enflasyon, büyüme ve para politikaları noktasında 4 mesaj verdi.

Berat Albayrak'tan piyasalara 4 mesaj
Berat Albayrak'tan piyasalara 4 mesaj
GİRİŞ 10.07.2018 16:25 GÜNCELLEME 10.07.2018 17:28
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İlk devir teslim töreni yeni ismiyle Maliye ve Hazine Bakanlığı'nda gerçekleşti. Berat Albayrak görevi Naci Ağbal'dan devraldı.

BAKAN BERAT ALBAYRAK'TAN MALİ DİSİPLİN MESAJI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak devir teslim töreninde yaptığı konuşmasında "Maliye Bakanlığı çok önemli bir bakanlık, Osmanlı'dan bugüne bir tarihi var, bakanlık olmasının ötesinde bir okuldur. İnsan kaynağı yetiştirdiği, oradan yetişip, insan kaynağı anlamında burada bir görevi almak, hem de Naci Bey gibi bir bakandan almak benim için bir onur ve gurur meselesi, kendisini de çok teşekkür ediyorum. AK Parti iktidarı olarak biz, çok büyük devrimler gerçekleştirdik. Büyüme kaydettik, kurumsal ve sistematik olarak. Bütçe ve mali disiplin konusundaki duruşun aynı değil çok daha aktif ve iyi şekilde devamı için çalışacağız" dedi.

AĞBAL: BÜYÜK BİR HUZURLA TESLİM EDİYORUM

Naci Ağbal ise konuşmasında, "Büyük bir huzur içerisinde görevi teslim ediyorum. Memleketimizin iyiye gitmesi noktasında güzel işler yaptık. Bakan arkadaşlarıma da müteşekkirim. Bugün itibariyle bakanımıza görevi devretmekten de mutluyum. Kendisi büyük bir birikime sahip. Kendisini de yardımcı olacağız. Ben bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çünkü gece gündüz çalıştılar." dedi.

İKİNCİ TÖREN HAZİNE’DE

İkinci tören ise Hazine Müsteşarlığında yapıldı. Hazine Müsteşarlığı’nda yapılan törende konuşan Mehmet Şimşek, Bakan Albayrak’ın enerjide önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Şimşek açıklamasında, Bakan Albayrak’ı tebrik ederek başarılar diledi.

Törende konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Şimşek ile ilk kez 12 yıl önce Londra'da tanıştığını anlattı. Bakan Albayrak, en kaliteli insan kaynağı olan kurumlardan birinin Hazine Müsteşarlığı olduğunu aktardı.

Bakan Albayrak açıklamasının devamında "Bundan sonraki dönemde mali ve para politikalarında yeni kabineyle çok daha özel sektör mantığıyla hızlı hareket eden yönetim dönemine girilecek" dedi.

Berat Albayrak törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

*Para politikalarında önümüzdeki dönemde çok daha diri ve güçlü bir döneme gireceğiz.

*Önümüzdeki dönemde çok yoğun bir ajandamız var özellikle enflasyon konusunda...

*Enflasyonu tek haneye indirme konusunda yoğun bir çaba harcayacağız.

*İstikrarlı büyüme için Türkiye'nin ihtiyacı olan yapısal değişim için çok daha hızlı adımlar atacağız.

*Paydaşlarla çok yoğun bir istişare süreci içinde, hızlı, net iletişim içinde büyük bir Türkiye hikayesi yazacağız

*Piyasa ekonomisi kuralları içinde küresel sistemle daha entegre bir ilişki içine gireceğimiz süreci yaşayacağız.

*Ayakları daha yere basan bir Türkiye ekonomisi ortaya çıkacak

Bir başka devir işlemi de yeni ismiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda gerçekleşti. Yeni bakan Cahit Turan görevi Ahmet Arslan'dan devraldı.

YORUMLAR 19
  • Sadat 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamın dibi
    Cevapla
  • Y66 5 yıl önce Şikayet Et
    Cümlemize hayrlara vesile olsun, Berat bey on numara tercih, acısını ta batı'dan duyuyoruz.
    Cevapla
  • cevdet 5 yıl önce Şikayet Et
    Faizi düşürün çarklar dönmüyor para sıkıntısı var
    Cevapla
  • isa 5 yıl önce Şikayet Et
    aynı anda mehmet şimşek ile eli babacan olmalıydı ne dünyada nede bizde soru işaretleri olmayacaktı. şimdi bekleyeceğiz ne olack diye. hergün açıklama yapar artık.
    Cevapla
  • Alp asker 5 yıl önce Şikayet Et
    Nefsi mudafa haric ve mal guvenligi jaric idam bekliiyoruZ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle