Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında bugün TBMM'de yemin ederek yeni sistemin ilk Başkan'ı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabineyi de açıkladı. Erdoğan'ın yeni kabinesine göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın başına Fatih Dönmez getirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı belli oldu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı belli oldu
GİRİŞ 10.07.2018 09:42 GÜNCELLEME 10.07.2018 10:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün tarihi bir günün ardından TBMM'de yemin ederek yeni dönemi resmen başlatmış oldu.

Yemin töreninin ardından ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret eden Erdoğan, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 'Yeni Sisteme Geçiş Töreni'ne katıldı.

 

 

Kabine açıklandı bakanlar belli oldu

Törenin ardından yeni kabineyi açıklamak üzere kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı, yeni Türkiye'nin yönetiminde olacak isimleri kamuoyu ile paylaştı.

Son zamanların en çok merak edilen konularından biri olan 'Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı' kim olacak sorusu da bu açıklama ile yanıt buldu.

Buna göre yeni sistemin ilk Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez oldu.

Fatih Dönmez kimdir?

1965 yılında Bilecik’te doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul’da tamamladı. 1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2005 yılında e-MBA sertifika programını bitirdi. Enerji ve telekomünikasyon firmalarında değişik kademelerde yöneticilik yaptı.

1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İGDAŞ’ta Etüt ve Proje Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 2002 yılından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanlığında, İştirakler Genel Koordinatörü olarak; İBB iştiraklerinin yönetim kurullarında başkan ve üye olarak görev yaptı. Türkiye Elektrik Sanayi Birliği’nin (TESAB) kurucuları arasında yer aldı. 4 Ocak 2008’de EPDK Kurul üyeliğine atandı.

Enerji sektöründe birçok yazı ve rapora imza atarak; arz güvenliği, enerji yoksulluğu, doğal gaz projeksiyonları, enerji sektöründe Ar-Ge, stratejik planlama, performans yönetimi, fizibilite hazırlama, organizasyon geliştirme ve şirketlerin AB’ye uyumu gibi konularında çalışmalar yürüttü.

24.12.2015 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığına atandı.

İngilizce biliyor. Evli ve 3 çocuk babasıdır.