Kendi ülkelerinden çok Türkiye'yi tercih ediyorlar

İran Turizm Geliştirme, Planlama ve Destek Ofisi Sorumlusu Muhammed Sabit, İranlıların kendi ülkelerinde turistik seyahate çıkmaktansa "kaliteli ve ucuz" olması nedeniyle Türkiye'yi tercih ettiklerini söyledi

Kendi ülkelerinden çok Türkiye'yi tercih ediyorlar
Kendi ülkelerinden çok Türkiye'yi tercih ediyorlar
GİRİŞ 07.07.2018 17:22 GÜNCELLEME 07.07.2018 17:25
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İran Turizm Geliştirme, Planlama ve Destek Ofisi Sorumlusu Muhammed Sabit, İranlıların kendi ülkelerinde turistik seyahate çıkmaktansa "kaliteli ve ucuz" olması nedeniyle Türkiye'yi tercih ettiklerini belirtti. 

İranlı İşçiler Haber Ajansı ILNA'ya konuşan Sabit, yılda yaklaşık 10 milyon İranlı; gezi, ziyaret, ticaret ve eğitim gibi nedenlerle yurt dışına turist olarak çıkıyor." dedi.

 

"İyi imkanlar sunulmuş olsaydı geçen yıl 2 milyon 500 bin İranlı Türkiye yerine kendi ülkesini tercih ederdi" şeklindeki bir değerlendirme üzerine Sabit, "İranlılar, Türkiye'de turizm hizmeti kalitesinin yüksek ve maliyetlerinin daha ucuz olması nedeniyle kendi ülkelerinden daha çok Türkiye'yi tercih ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Sabit, yılda 4 milyon civarında İranlı turistin dini mekanları ziyaret etttiğini de sözlerine ekledi.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Şubat ayında yapılan açıklamada, 2017 yılında 2 buçuk milyon İranlı turisti ağırlayan Türkiye'nin, İran’da 1 numaralı turizm pazarı haline geldiğini duyurmuştu.  

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • muratas 5 yıl önce Şikayet Et
    ucuz mu ? iranla kiyaslarsak iran cok daha ucuzdur
    Cevapla
  • tepki 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ekonomimiz sadece turizm sektörünün verilerinden mi ibaret anlayabilmiş değilim!Tatiller bile turizmin yüzünü güldürecek halde ayarlanır hale geldi!Mümkün olsa herhalde 365 gün tatil yaptıracaklar özellikle kamu kurumları bu konuda oldukça hassas!Demek devlet döviz girdisini çok kıymetli buluyor,sanayii imalat sektörü falan umurlarında değil!
    Cevapla
  • Efem 5 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalıyorsun.. Devlet her alanda hassas. Yatırım için neler yapıldığını görüyoruz.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Yabancilar ve icimizdeki hainler nerden bilecek mehmetcik o daglarda kışın sogugunda yazın o sıcaginda durmaksizin ülkemizi ve huzurunu nasıl korudugunu
    Cevapla
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir çoğu İranda kapanıp burada dağıtıyor.
    Cevapla
  • Letaif 5 yıl önce Şikayet Et
    İran'ın kara çarşaflıları ve mollaları,1400 yıl önceki olay için saçını,başını yırtıp,ağlaşıp, bununla ibadet yaptığını zannedip günahkar olurken..Laikleri de başka ülkelerde açılıp saçılıp günah kazanıyor..Eyy İran! deve misali,doğru bir tarafın var mı senin?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle