Anneye 1300 lira

Devlet anne olanlara maddi destek sağlıyor. Çocuk sahibi olan kadınlar devletten doğum yardımı alıyor. Hükümet, 2018 yılı içerisinde 283 bin anneye 293 bin bebek için 124 milyon 695 liralık kaynak aktardı.

Anneye 1300 lira
Anneye 1300 lira
GİRİŞ 07.07.2018 06:26 GÜNCELLEME 07.07.2018 07:40
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Aile Bakanlığı tarafından yardımlar kapsamında ilk çocuğunu kucağına alan annelere bir kereye mahsus olmak üzere 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira, üçüncü çocuk için de 600 liralık yardım sağlanıyor. Böylece 3 çocuklu anne devletten bin 300 lira doğum yardımı alıyor. Öte yandan Sağlık Bakanlığı'nca geliştirilen 'e-rapor' sistemi sayesinde doğum raporları elektronik ortama aktarıldı. Bundan sonra vatandaş bürokrasiyle uğraşmayacak yeni doğan her bebeğin kimliği adresine gönderilecek..

YORUMLAR 13
  • İsmail 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya yardım yardım yardım siz neyden bahsediyosunuz? Yardım fakire yapılır dilenci gibi gelip burda yok onu vermemiş şunu vermemiş. Halinize şükredin be.
    Cevapla
  • Hakan Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Çocuk çoğalsın diyorsanız, Her ay doğan her çocuğa 18 yaşına kadar belli bir aylık vermeniz gerekiyor. Üniversite okursa üniversitesi bitene kadar bu parayı vermeniz gerekiyor. Üç olur beş olur orasını bilemem Devletimizin gücüne göre Bugün yüz lira aylıkla başlasak belki on sene sonra Almanya gibi 184euroya kadar çıkar ... Mühim olan her çocuğa belli bir aylık vermeniz.
    Cevapla
  • xxx 5 yıl önce Şikayet Et
    ya vereceğiniz 300 tl veya 400 tl ne bu kadar laf yapıyorsunuz. görende aylık bu para veriliyor zannedecek. 1 defa verilip kapanıyor konu 300 tl için hiç değmez bi sürü çocuk yapmaya yanlışmıyım arkadaşlar.
    Cevapla
  • emine 5 yıl önce Şikayet Et
    ne saçma bir yorum az da olsa güzel düşünülmüş birşey. sen bu paraya göre değil düşüneceksen çocuğu 10 milyar bile alsan rızkı veren Allah olmaza senin tek çocuğuna bu para da yetmez kardeşim .biraz da şükür diyecen sana adamlar 300 -400 lira için çocuk yap demiyor zaten.
    Cevapla
  • Ayaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben turkum 11 cocuk yaptim amac turklerin soyunu cogaltmak
    Cevapla
  • Boş 5 yıl önce Şikayet Et
    Memleketin çok çocuğa degil adam gibi adamlara ihtiyacı var...
    Cevapla
  • Altair 5 yıl önce Şikayet Et
    Çalışan bayanlar alıyor ev hanımı olan hiçbir geliri olmayanlar da doğuyor ama onlar insan değil herhalde asıl onlara destek olmak lazım...
    Cevapla
  • Altaire 5 yıl önce Şikayet Et
    Hangi ev hanımı çok çocuk yapıyormuş? Köyde bile insanlar 3 çocuktan fazla yapmıyor. Kuzey ırakta mı yaşıyorsun? Suriyede mi? Cevreme bakıyorum çalışan da iki çocuk yapıyor çalışmayan da. Eskilere lafım yok da yeni ev hanımları kusura bakmasınlar. Okusalardı emek verselerdi. Armut piş ağzıma düş. Yok öyle.
    Cevapla
  • Yalan 5 yıl önce Şikayet Et
    Nerde çok çocuk yapan kadın? Asıl yük çalışan kadınlarda. Hem çalışıyor hem çocuk yapiyorlar. Hiçbir zaman tembeller ödüllendirilmemeli(istisnalar hariç)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle