1117 Büro Personeli alımı yapılıyor! Başvuru şartları neler?

İçişleri Bakanlığı, ön lisans ve lisans mezunu olan adayların başvuru yapabileceği bin 117 (1117) kişilik sözleşmeli büro personeli alımı yapacağını duyurdu. Başvuru şartları ve detayları nelerdir?

1117 Büro Personeli alımı yapılıyor! Başvuru şartları neler?
1117 Büro Personeli alımı yapılıyor! Başvuru şartları neler?
GİRİŞ 16.07.2018 15:19 GÜNCELLEME 16.07.2018 15:20

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre, İçişleri Bakanlığı bünyesinde farklı illerde istihdam edilmek üzere ve ön lisans ve lisans mezunu olmak şartıyla toplamda 1117 Büro Personeli alımı yapılacak. Buna göre alım yapılacak personel İçişleri Bakanlığının taşra teşkilatı Valilik, Kaymakamlık, İl ve İlçe nüfus birimlerinde istihdam edilecektir. İşte ilanın detayları...

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen nitelikleri taşımak,

- En az ön lisans mezunu olmak,

- 1 Ocak 2018 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1983 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar)

- ÖSYM tarafından 2016 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; Lisans mezunları için KPSSP(3), Ön lisans mezunları için KPSSP(93) puan türünden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan, KPSS puan türü esas alınmak suretiyle yapılacak olan başarı puan sıralamasına göre ilan edilen pozisyon sayısının 5 katı adayın içerisinde bulunmak.

- Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B Sözleşmeli Büro Personeli pozisyonunda tam zamanlı olarak görev yapmakta iken sözleşmesi feshedilen adayların başvuru tarihi itibarıyla bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir. (Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın Ek-1 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerine göre sözleşmesini tek taraflı fesheden adaylar hariç olmak üzere)

HANGİ İLLERE ALIM YAPILACAK?

SINAV YERİ

Büro personeli alımı için yapılacak olan sözlü sınavının günü, saati ve yeri Bakanlığımız www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde ilan edilecektir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Söz konusu ilana başvuru yapacak adaylar başvuru işlemlerini 16 Temmuz 2018 ile 20 Temmuz 2018 tarihleri arasında yapmaları gerekmektedir. Başvuru işlemleri www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yer alan “2018 yılı 4/B Sözleşmeli Büro Personeli Lisans Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”na ya da “2018 yılı 4/B Sözleşmeli Büro Personeli Ön Lisans Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”na, KPSS (B) Grubu puan türünden kendisine uygun olanı seçerek, ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir. Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...