Türk Telekom'dan açıklama: Bize bildirilmedi

Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası Türk Telekom'un yüzde 55 hissesini devralmak için Rekabet Kurumu'na (RK) başvuruda bulunduğuna yönelik haberlere Türk Telekom'dan açıklama geldi. Yapılan duyuruda konuyla ilgili Türk Telekom'a bir bildirimde bulunulmadığı belirtildi.

Türk Telekom'dan açıklama: Bize bildirilmedi
Türk Telekom'dan açıklama: Bize bildirilmedi
GİRİŞ 06.07.2018 09:26 GÜNCELLEME 06.07.2018 09:38

Türk Telekom, ana ortağı Otaş'tan alacaklı bankaların şirket hisselerini devralmak için Rekabet Kurumu'na başvurması üzerine açıklamada bulundu.

Şirket, başvuruya dair kendilerine bilgi verilmediğini belirtti. Türk Telekom, kendilerine bildirim yapılması durumunda kamuoyuna ayrıca açıklama yapacak.

BİLDİRİM YAPILMADI

Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yapıldı.

"Rekabet Kurumu'nun web sitesinde Ojer Telekomünikasyon'un şirketimiz Türk Telekomünikasyon'daki yüzde 55 oranındaki paylarının işlem özelinde kurulacak bir ortak girişim şirketi (SPV) aracılığıyla devralınması işlemi için Rekabet Kurumu'na başvurulduğuna dair bir duyuru yayınlanmıştır.

Söz konusu duyuru ile ilgili Şirketimiz Türk Telekomünikasyon'a herhangi bir bildirim yapılmamıştır. Bu konuda Şirketimize bir bildirim yapılması durumunda ilgili mevzuat kapsamında kamuoyu ivedilikle bilgilendirilecektir."

4.75 MİLYAR DOLAR KREDİ ALMIŞTI

Lübnanlı Hariri ailesine ait Saudi Oger'e bağlı olan Ojer Telekomunikasyon 2013 yılında Türk Telekom'da sahip olduğu yüzde 55 hisseyi teminat göstererek 4.75 milyar dolar tutarında kredi almış ancak kredinin taksitlerini geri ödeyememişti.

ORTAKLIK YAPISI

Halka açık konumdaki Türk Telekom'un yüzde 55 hissesi Ojer Telekomünikasyon'a, yüzde 25'i Hazine Müsteşarlığı'na, yüzde 6,68'i Varlık Fonu'na ait. Şirket hissesinin yüzde 13,32'si ise borsada işlem görüyor.