Trump uyardı fiyatlar düştü

ABD Başkanı Donald Trump petrol fiyatlarındaki yükseklik için OPEC üyelerini suçlayarak, "Fiyatları yükseltmeyi hemen azaltın!" dedi. Uzmanlar, Trump'ın Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün fiyatları düşürmesi gerektiğini belirtmesinin ardından piyasaların aşağı yönlü etkilendiğini de kaydetti.

Trump uyardı fiyatlar düştü
Trump uyardı fiyatlar düştü
GİRİŞ 05.07.2018 11:37 GÜNCELLEME 05.07.2018 11:37

ABD Başkanı Donald Trump petrol fiyatlarındaki yükselişin sorumlusu olarak gördüğü Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) üyelerini suçladı.

Trump sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu:

"OPEC tekeli, benzin fiyatlarının arttığının ve bu konuda çok az şey yaptıklarının farkına varmalı. Birçok üyelerini çok az paraya Amerika'yı korurken/savunurken yaptıkları bir şey varsa, fiyatları artırmaktır. Bu karşılıklı bir dayanışma olmalı. FİYATLARI YÜKSELTMEYİ HEMEN AZALTIN !"

Brent petrolün varili 77,80 dolar seviyesinde

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 77,80 dolardan işlem görüyor.

Dün 77,83 dolardan güne başlayan ve gün içinde 78,25 dolara düşen Brent petrolün varil fiyatı, bu sabah 77,98 dolardan açıldı. Brent petrolün varili saat 09.38 itibarıyla yüzde 0,23 azalarak 77,80 dolardan işlem görmeye başladı. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 73,87 dolardan alıcı buldu.

Uzmanlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya hesabından Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) fiyatları düşürmesi gerektiğini belirtmesinin ardından piyasaların aşağı yönlü etkilendiğini kaydetti. Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada petrol fiyatlarının yükselmesine OPEC'in sebep olduğunu belirterek, OPEC'e "fiyatları şimdi düşürün." çağrısında bulunmuştu.

Öte yandan, İran Devrim Muhafızları Komutanı İsmail Kevseri de Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye destek amaçlı yaptığı açıklamada, İran petrolünün satışının engellenmesi durumunda Hürmüz Boğazı'ndan petrol gemisi geçişlerine izin vermeyeceklerini bildirdi.