Türkiye Ukrayna'ya İHA satacak

Türkiye ile Ukrayna Savunma Sanayi İş Birliği toplantısı yapıldı. Türkiye, anlaşma çerçevesinde Ukrayna'ya insansız hava aracı tedarik edecek ve iki ülke ortak İHA fabrikası kuracak.

GİRİŞ 05.07.2018 09:35 GÜNCELLEME 05.07.2018 09:45
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi, Türkiye ile Ukrayna'nın kurduğu askeri-teknik işbirliği ortak komisyonunun Ankara’daki oturumunun sonunda Ukraynalı ve Türk yetkililerin Ukrayna’ya insansız hava araçlarının (İHA) tedariki ve ortak işletmenin açılması konusunda memorandum imzaladıklarını duyurdu.

Konseyin basın dairesinden yapılan açıklamada, "Komisyonun çalışmaları sonucunda taraflar, Ukrayna'ya İHA tedariki ve ortak işletmenin açılması konusunda memorandum imzaladı" ifadelerine yer verildi.

 

 

TÜRKİYE UKRAYNA'DAN AN-178 ALACAK

Açıklamada ayrıca Türk yetkililerin Ankara'nın Ukrayna'dan An-178 uçakları satın almak istediğini teyit ettikleri kaydedildi.

Açıklamaya göre taraflar, askeri-teknik alandaki ortak projelerin uygulama durumunu ve özellikle Aselsan şirketinin Ukrayna ordusunun ihtiyaçları için iletişim araçları tedarik kontratının uygulanmasını analiz etti.

Taraflar, Ukrayna Savunma Bakanlığı'na iletişim alanında ileri teknolojilerin ve ilgili programların teslimi için anlaştı ve ilgili dengeleme (off-set) anlaşmasını imzaladı.

ORTAK TASARIM BÜROSU KURULACAK

Bunun yanın sıra tank, uzay ve uçak yapım sanayii alanındaki projelerin uygulaması ele alındı, taraflar insansız silah sistemleri alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi, zırhlı araçlar için yeni motor numunelerinin geliştirilmesi amacıyla ortak bir tasarım bürosunun kurulması konularında anlaşmaya vardı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 43
  • KAMİL KOÇ 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu bizim yerli ihaları görünce göğsüm kabarıyor inşallah daha iyi olacağız
    Cevapla
  • İnanan 5 yıl önce Şikayet Et
    Onun yerine Rusya ile su 57 savaş uçağı ortak üretim anlaşması yapalım 100 civarı Su57. 100 civarı F35 oldumu bundan sonra milli savaş uçağı gelir. Dünya savaşa hazırlanıyor bizse seyrediyoruz Kısa ve orta menzilli Hisar füzeleri olsun aselsanın lazeri olsun acil seri üretime geçilmeli
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Unutmayalim ki Ukrayna ,Altay tankının motoru için yapilan görüşmelerden AB ve ABD nin baskıları sonucu çekilmişti!
    Cevapla
  • akparti 5 yıl önce Şikayet Et
    an-178 savas uçağı değil arkadaslar rahar olun buyuk nakliye uçağı bizim_ f-35 yeni savas uçaklarımız
    Cevapla
  • Osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz oraya ortak fabrika kuracaz ama onlar bize ucak satacakmis, neden onlardan alacagimiz ucagin fabrikasini turkiyede ortak kurulmuyor?
    Cevapla
  • Atakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya kardeşim boşver. Bizimkiler müşteri bulamadığı için ihracat yapamıyor işin aslı bu. Sonra karşı tarafın tüm isteklerini kabul etmek zorunda kalıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle