100 bin kişi emekli olabilecek!

Emekli ve emekli olacaklar için müjde üstüne müjde haberleri geliyor. Bayram ikramiyeleri ve zamların ardından bir güzel haber de yaşını doldurmuş ama prim gün sayısını dolduramamış kişiler için geldi.

100 bin kişi emekli olabilecek!
100 bin kişi emekli olabilecek!
GİRİŞ 04.07.2018 09:30 GÜNCELLEME 04.07.2018 09:41
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Belli bir yaşın üstünde olan vatandaşlar, eksik primlerini borçlanıp emekli olabilecek. Yapılandırma kanunuyla geçmişe dönük borçlanan Bağ-Kur'lulara yaş, yıl ve prim şartını yerine getirmeleri halinde emekli olabilme fırsatı verilmişti. Son dakika haberine göre SGK'lılar için de aynı imkanın sağlanması gündemde.

Daha önceden bu konuyla ilgili bir müjde verilmişti. Düzenleme çıkarsa emeklilik yaşını doldurduğu halde çeşitli sebeplerle işsiz kalıp prim miktarını dolduramayan, iş bulup çalışamayan daha doğrusu yaşı ilerlediği için iş verilmeyen 100 bin kişiye emekli olmanın yolu açılacak.

 

BİN 800 GÜN ŞARTI 

Bu kapsamda birkaç formül üzerinde duruluyor. Çalışmayla, öncelikle eksik primi olanlara borçlanma imkanı getirilmesi öngörülüyor. Bu durumda belli bir süre hizmet şartı aranabilecek. Örneğin, en az bin 800 gün prim istenecek

Bu formülde yıl ve yaş şartlarını tamamlayıp bin 800 ve üzerinde prim günü olanlar eksik süreyi borçlanma yoluyla ödeyerek emekli olabilecek. Ancak borçlanma yoluyla emeklilik için yasa çıkması şart.

YORUMLAR 12
  • Hatce 5 yıl önce Şikayet Et
    Bagkura af var sigortayada ciksin
    Cevapla
  • Cicek 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaşı dolan pirimi eksik olanlara geriye doğru borçlanma çıksın
    Cevapla
  • hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    yaş engeli kalkmalı 40 yaş üstüne iş vermiyorlar bile
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Askerlik 2 SENE ben niye Faydalanmicakmiyim bu yasa cikarsa
    Cevapla
  • ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    eyt mağdurlarınada çözüm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle