Binlerce kişiyi ilgilendiriyor! O tarihe kadar bildirin...

Yurt dışında bulunan varlıklarını Türkiye’deki banka veya aracı kurumlara bildiren kişiler, bu varlıkları serbestçe tasarruf edebilecekler.

 Binlerce kişiyi ilgilendiriyor! O tarihe kadar bildirin...
Binlerce kişiyi ilgilendiriyor! O tarihe kadar bildirin...
GİRİŞ 04.07.2018 08:40 GÜNCELLEME 04.07.2018 10:42

Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını, 7143 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin onüçüncü fıkrasındaki hükümler çerçevesinde, 30/11/2018 tarihine (bu tarih dahil) kadar Türkiye’deki banka veya aracı kurumlara bildiren gerçek ve tüzel kişiler, söz konusu varlıkları serbestçe tasarruf edebilecekler.

Gelir İdaresi Başkanlığının "Vergi ve Diğer Bazı AlacaklarınYeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun Genel Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

 

Buna göre, bu kapsamda gerçek ve tüzel kişilerce yapılacak bildirimlerin, yetkili kılınmış vekiller veya kanuni temsilciler tarafından da yapılabilmesi mümkün olacak.

Bu kapsamda bildirime konu edilecek varlıkların, bildirim tarihinden itibaren üç ay içinde Türkiye’ye getirilmesi koşuluyla, bu
varlıklara yurt dışında hangi tarih itibarıyla sahip olunduğunun anılan fıkra hükmünden yararlanılması açısından herhangi bir önemi bulunmuyor.

Gerçek ve tüzel kişilerce, yurt dışında bulunan söz konusu varlıklar, 18/5/2018 tarihinden 30/11/2018 tarihine kadar, belirlenen form ile bankalara veya (menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarına münhasır olmak üzere) aracı kurumlara bildirilebilecek. Gerçek ve tüzel kişilerce, söz konusu varlıklara ilişkin olarak vergi dairelerine herhangi bir beyanda bulunulmayacak.

Gerçek ve tüzel kişilerce, yurt dışında bulunan varlıklar için tek bir bildirim verilmesi esas olup, 30/11/2018 tarihine kadar birden
fazla bildirimde bulunulması mümkün olacak.

Bildirim süresi (30/11/2018) sona erdikten sonra bildirimlere ilişkin yapılan düzeltme talepleri dikkate alınmayacak.