Emekliye rekor zam

Emekli ve memurların rekor Temmuz zammı belli oldu. SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin maaş artışı yüzde 9.17 oldu. Memurların ve memur emeklilerinin yüzde 3.5’luk zammı da yüzde 5.17’lik enflasyon farkıyla yükseldi.

Emekliye rekor zam
Emekliye rekor zam
GİRİŞ 04.07.2018 06:09 GÜNCELLEME 04.07.2018 07:00
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

meklilerin ve memurların beklediği haber geldi. Temmuz zammı belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verileri, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammını, memurların ve memur emeklilerinin de enflasyon farkını gösterdi. SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 9.17 çıkarken, memurların ve memur emeklilerinin de toplu sözleşmede belirlenen yüzde 3.5'luk zam oranı yüzde 5.17'lik enflasyon farkıyla büyüdü. Memurların ve memur emeklilerinin Ocak zammı da yüzde 8.67'ye yükseldi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammını 2018'in ilk yarısında gerçekleşen enflasyon (Tüketici Fiyat Endeksi) belirledi. Yüzde 9.17 zam rakamı son 10 yılın en yüksek zammı olarak kayda geçti. Rekor zam oranları hem memur hem emeklilerin yüzünü güldürdü.

NASIL DEĞİŞECEK?
Memurların ve memur emeklilerinin de enflasyon farkı alması için 2018'nin ilk yarısında enflasyonun yüzde 4'ü aşması gerekiyordu. TÜİK verilerine göre, 2018'in ilk 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 9.17 olarak gerçekleşti. Bu da SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammını yüzde 9.17 olarak gösterirken, memurlara ve memur emeklilerine de yüzde 5.17 enflasyon farkı çıkardı. Memurlar ve memur emeklilerinin Temmuz zammı da yüzde 3.5 + 5.17 olarak gerçekleşti.

 

 

 

YORUMLAR 23
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    İntibak neden verilmiyor bunu duyan gören yokmu.
    Cevapla
  • ramazan 5 yıl önce Şikayet Et
    patates 8tl olmalı çitçi. soğan 50krş olsun tüketici.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Ekonominin canlanması, enflasyonun düşmesi ve rekabet ortamının oluşması için Faizler düşürülmeli, ihtiyaç kredi vadelerinin uzatılması
    Cevapla
  • HÜSEYİN 5 yıl önce Şikayet Et
    2008 sonrası emekli olupta maaşı bin lira ve altında olan Bir buçuk milyon emeklimiz var bu haksızlığın ve eşitsizliğin bir an önce düzeltilmesini istiyoruz
    Cevapla
  • Osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkese ödediği prim gün sayısı ve ssk ya ödediği ücrete göre emekli maaşı ödeniyor. Önceden niye bunun hesabını yapmadınız. Hakedenden kesip heketmeyene mi versinler. O zaman haksızlık olmayacak mı.
    Cevapla
  • Ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    Kaç lira prim yatırmış, ve kaç gün prim yatırmış?. Ne kadar prim yatırırsan o kadar maaş alırsın. Altı bin kazanıp 600 lira kazandım diye beyan edersen, emekli maaşın da o oranda düğşük olur.
    Cevapla
  • eser 5 yıl önce Şikayet Et
    emekliye üç maaş faizsiz avans ödemesini yapın artık, o zaman biraz gözümüze girersiniz arada bi iyi şeyler yapın ya bekliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle