Memura ek zam oranı belli oldu

Maliye Bakanlığı, en düşük memur ve memur emeklisi aylıklarını açıkladı. Buna göre en düşük memur aylığı 3 bin 133 liraya, en düşük memur emekli ayığı 2 bin 149 liraya yükseldi.

Memura ek zam oranı belli oldu
Memura ek zam oranı belli oldu
GİRİŞ 03.07.2018 14:54 GÜNCELLEME 03.07.2018 15:05
Bu Habere 332 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanlığınca, enflasyon oranından kaynaklı ilave enflasyon farkıyla birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde bu aydan geçerli olmak üzere toplamda yüzde 8,65 artış yapıldığı belirtilerek, "Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 2 bin 893 liradan 3 bin 133 liraya, en düşük memur emekli aylığı bin 978 liradan 2 bin 149 liraya yükselmiştir." ifadesi kullanıldı. 

TOPLAM YÜZDE 5.69 ARTIŞ YAPILDI

Bakanlıktan, bu yılın temmuz döneminde kamu görevlileri ve emeklilere yönelik zamlara ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, bu yıl kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında yapılan artışların, "Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2018 ve 2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşme" ile belirlendiği hatırlatıldı. Ocak ayından geçerli olmak üzere kamu görevlileriyle memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde, geçen yılın ikinci altı aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranından kaynaklı verilen enflasyon farkıyla birlikte toplamda yüzde 5,69 artış yapıldığı belirtildi. 

Aynı dönemde SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarının da geçen yılın ikinci altı aylık döneminde gerçekleşen enflasyona bağlı olarak yüzde 5,69 artırıldığına işaret edilen açıklamada, temmuz ayından geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde yüzde 3,5 artış öngörüldüğü bildirildi.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 3 BİN 133 TL OLDU

Bu yılın ilk altı aylık döneminde enflasyonun yüzde 9,17 olarak gerçekleştiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gerçekleşen bu enflasyon oranından kaynaklı ilave enflasyon farkıyla birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde temmuz ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 8,65 oranında artış yapılmıştır. Aynı dönemde SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 9,17 oranında artış sağlanmıştır. Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 2 bin 893 liradan 3 bin 133 liraya, en düşük memur emekli aylığı bin 978 liradan 2 bin 149 liraya yükselmiştir." 

Açıklamada, maaş hesaplamalarına, bölgesel ödemeler, ek ders ücreti, vekalet ücreti, döner sermaye ödemesi ve yabancı dil tazminatı gibi ödemelerin dahil edilmediği, aile ve çocuk yardımı ödeneğinin ise eklendiği belirtildi. Aile yardımı ödeneği hesabında çalışmayan eş ve 2 çocuğun (0-6 yaş grubu ve diğer) da esas alındığı vurgulandı. 

Ocak ve temmuz dönemleri itibarıyla bazı kamu görevlilerinin aile yardımı dahil net maaşları şöyle:

 

 

YORUMLAR 332
  • harun 5 yıl önce Şikayet Et
    bana şu yarum panlık farkı açıklarmısınız arkadaşlar
    Cevapla
  • emekli 5 yıl önce Şikayet Et
    ali ' ye cevap : Benim polis akrabalarım var günde toplasan 5 saat çalışıyorlar,öğretmen tanıdığım var eve geliyor gecelere kadar çalışıyor. Bedava servisleri yok,her gün milyarlar vererek değişik elbiseler giymek zorunda.
    Cevapla
  • zemheri41 5 yıl önce Şikayet Et
    Buldukça bulanmaya başlayan bir toplum haline geldik. Yok yok diye dövünen bir çok insanın ailece ellerinde 3er 5 er bin TL lk cep telefonları, altlarında son model araçlar, tatillerde 5 yıldızlı oteller.... Şükürsüzlük yüzünden bir gün olanıda ellerimizden alınacakta gerçek yokla o zaman tanışacağız.
    Cevapla
  • mmuurraatt24 5 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl hesap ya :))))))))) burdakinden 600 lira eksik alıyorum. neye göre hesapladınız bunu.. sonra millet gerçek zannediyor bunları..
    Cevapla
  • fth23 5 yıl önce Şikayet Et
    bizlerde kırsalda heslerde vardiyalı çalışıyoruz elektrik üretiyoruz,dağda yaşıyoruz köyde bile değil özel şirket bize bazen yılda bir kere zam yapıyor bazense hiç yapmıyor.lütfen devlet şu özel sektöröde bi el atsın patronların insafına bırakmasın bizi,özelleştirma yapıyorsunuzda neden denetlemiyorsunuz ey DEVLET BABA NEDEN???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle