Memur ve emekliye 10 yılın en yüksek zammı

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verisinde. Mevcut veriler ışığında yapılan hesaplamalara göre memur ve emeklisine enflasyon farkından dolayı yapılacak zam oranı son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşacak.

Memur ve emekliye 10 yılın en yüksek zammı
Memur ve emekliye 10 yılın en yüksek zammı
GİRİŞ 30.06.2018 11:01 GÜNCELLEME 30.06.2018 11:08
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası’nın beklenti anketindeki tahminlere göre; yılın ilk 6 ayında enflasyon yüzde 7.27’ye yükselecek. Bu durumda SSK ve Bağkur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 7.27, memur emeklilerininki ise yüzde 6.77 olacak. Toplu sözleşme kapsamında yüzde 3.5 oranındaki genel maaş artışına eklenecek olan enflasyon farkı oranının 3 Temmuz’da belli olmasıyla netlik kazanacak.

2014’TE ARTIŞ OLMADI

 

 

Posta'nın haberine göre; Ancak mevcut verilere göre; bu yıl Temmuz’da yapılacak maaş artış oranının son 10 yılın aynı döneminde yapılan maaş artış oranlarının en yükseği olması ihtimali var. Son 10 yılın Temmuz maaş artış oranlarına bakıldığında, 2014 dışında her yıl maaş artışı yapıldığını ve maaş artış oranının en yüksek yüzde 6.92 ile 2017’de gerçekleştiği görülüyor.

ŞİMDİDEN FARK CEPTE

2018 yılının ilk beş aylık döneminde enflasyon artış oranı yüzde 6.39 oldu. Bu oran, son 10 yılın aynı döneminde gerçekleşen en yüksek seviye. Yani bu yıl Haziran’da enflasyon yerinde saysa bile kamu görevlilerinin ücretlerine Temmuz’da enflasyon farkı artışı yapılacak. Bu da şu anki verilere göre yüzde 2.39 fark demek. 6 aylık enflasyon yüzde 7’yi aşarsa fark da artacak.

HAZİRAN RAKAMI EKLENECEK

Maaş katsayılarına 1 Temmuz’dan geçerli olarak yüzde 2.39 enflasyon farkı artışı yapılması durumunda, genel maaş zammıyla birlikte maaş artışı oranı yüzde 5.89 olacak. Bunun yanında, Haziran ayında enflasyon artarsa ve bu enflasyon artış oranının da dahil edilmesiyle, maaş artışının yaklaşık yüzde 7 oranında olması ihtimaller dahilinde.

YORUMLAR 53
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Burada bakıyorum eskileri bilmeyenler var? % 15 Enflasyon nedirki Bir zamanlar 1974-1978 Yıllarında Tarımda Bir numara iken Chp iktidar,dayken Ecevit Tv.lerde kendi ağzından % 200 ,% 500 Zamları açıklıyordu?..Halinize şükredin!? yoksa Allah bunu farklı yorumlar o zaman görürsünüz Dünyanın kaç bucak olduğunu?. :)
    Cevapla
  • Mustekım gungor 5 yıl önce Şikayet Et
    Boş oturmaktan canı sıkılan zam zam illede zam dıyor başka yapacak işleri kalmamiş yatıyolar zam kalkıyorlar zam ülkenin başina deli bi adam lazım belli odakları tımar etmek için.
    Cevapla
  • Kâtip 5 yıl önce Şikayet Et
    Geçinemiyoruz stres yoğunluk yorgunluk ...... Adliyelerin yükü katiplerde yolu düşen az baksın en az maaş galiba bizde bekarlar evlenmez evliler ggeçinemez, iyileştirme yapılmazsa adliye çalışanları yüzü gülmeyecek bu gidişle
    Cevapla
  • toki taksitleri 5 yıl önce Şikayet Et
    toki evlerine taksit ödeyenlerde aynı oranda zamlı ödeyecek. memuru düşündüğü gibi altgelir grubunu düşünmüyorlar
    Cevapla
  • Ama san bosver 5 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyon olmuş %30 larda sukredin tazminatı alıp kapı önüne konmakta var.
    Cevapla
  • Google Salih 5 yıl önce Şikayet Et
    Nerde %30? O zaman ortalık karışır gider, sabah akşam yeni fiyatlar görür, vadeli bir ürünü de göremezsiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle