Türkiye'nin dış borcu belli oldu

Hazine'den yapılan açıklamada, Türkiye'nin Brüt Dış Borç Stoku martta 466,7 milyar dolar olurken, stokun milli gelire oranının ise %52,9 olduğu belirtildi.

Türkiye'nin dış borcu belli oldu
Türkiye'nin dış borcu belli oldu
GİRİŞ 29.06.2018 12:22 GÜNCELLEME 29.06.2018 13:57
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye Brüt Dış Borç Stoku, Mart'ta 466,7 milyar dolar olurken, stokun milli gelire oranı ise %52,9 oldu.

Hazine Müsteşarlığı tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

 

"Kamu net borç stoku 31 Mart 2018 tarihi itibarıyla 271,6 milyar TL olarak gerçekleşmiş olup stokun milli gelire oranı ise %8,4 olmuştur. Aynı tarihte AB tanımlı genel yönetim borç stoku ise 922,3 milyar TL olarak gerçekleşmiş olup stokun milli gelire oranı %28,4 olmuştur.

TÜRKİYE BRÜT VE NET DIŞ BORÇ STOKU

Türkiye Brüt Dış Borç Stoku, 31 Mart 2018 tarihi itibarıyla 466,7 milyar ABD Doları olarak gerçekleşmiş olup stokun milli gelire oranı ise %52,9 olmuştur. Aynı tarihte, Türkiye Net Dış Borç Stoku 303,2 milyar ABD Doları olarak gerçekleşmiş ve stokun milli gelire oranı %34,3 olmuştur.

HAZİNE GARANTİLİ DIŞ BORÇ STOKU

Hazine garantili dış borç stoku 31 Mart 2018 tarihi itibarıyla 14,2 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir."

YORUMLAR 13
  • Ediz 5 yıl önce Şikayet Et
    Bosverin AB Medyalarin Propagandalarini. Devlet gelirine bakinca Türkiyenin Disborcu 53%! Ehhhh ne olmus yani? Avrupanin en zengin Ülkesi Almanyaya bakinca ne cikiyor? 71% Ama Türkiye cok büyük genc bir nüfusa sayip. Yavas yavas Savunma Sanyayi ve Madenden gelecek olan gelirler patlayacak! Ve harcanan paralar Enerjide azalacak. Bu imkanlara avrupa sayip degil. Avrupa suan en iyi zamanlarini bitirmis ve komple kullanmis bir durumda. Biz daha yeni basliyoruz! Gecin bu Propagandalari!!! Saadece Tanap bu isi bitirir!!!
    Cevapla
  • Kamu-devlet 5 yıl önce Şikayet Et
    Yazıyor ya 271,6 milyar tl kamu borcu ( devletin borcu yani)
    Cevapla
  • Veli 5 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadığım nokta Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı şirketin yabancı bankaya olan borcu neden bizim verilere yansıyor. Hem iç borçta da şunu söylemeliyim insanlar yarınından umutlu ki borca girebiliyor. Dilenciden fakir adamın borcu yok bu memlekette...
    Cevapla
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Biter Allahın izniylede ayağımıza dolanmasalar zor durumda bırakmak için turkiyeyi içerden dışardan nasıl uğraşıyorlar görmüyormusunuz Cenabı hak kâfirlere fırsat vermesin fitneleri fesatliklarini kendilerine döndürsün biz müslümanları imanlı akıllı çalışkan eylesin amin
    Cevapla
  • Zekeriya 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu dış borç konusu halk nazarında yanlış anlaşılıyor ve mevcut hükümet aleyhine kullanılıyor. Devlet sanki geçmiş hükümetler dönemindeki gibi batık ekonomiyi kurtarmak için yurt dışından borç almış gibi gösteriliyor. halbuki hiç ilgisi yok. Ülkemizde kurulu binlerce yabancı şirket ve hatta yurt dışı refaransı olan yerli şirketler bile yeni yatırımları için gerekli finansmanı çok düşük faiz oranlarından dolayı yurt dışından alıyorlar. Yine ayrıca THY 'nin Boing'den aldığı uçağın yine Boing tarafından karşılanan finansmanı gibi borçlanmalarda genel bakışta Türkiye'nin borcu olarak görünüyor.
    Cevapla
  • Orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet ya ondan heryil 170 milyar tl faiz ödemesi oluyo turkiyede dış ticaret açığı bu seviyedeyken borç bitmez cogalir yani 100 liralık mal üretip 150 lira harcamak bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle