Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar...

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasının ardından TL benzer gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrışmaya devam ederken, dün 4.57 seviyesinin altını gören dolar kuru bugüne de benzer seviyelerden başladı.

Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar...
GİRİŞ 29.06.2018 09:22 GÜNCELLEME 29.06.2018 09:24

Seçim riskinin bitmesinin yanı sıra OHAL'in kaldırılma ihtimalinin de piyasalara olumlu yansıdığı belirtilirken, TL dün gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en iyi performansı gösteren para birimlerinden biri oldu.

Yurtdışı piyasalarda küresel ticaret savaşları kaynaklı olumsuz eğilim sürerken, yurtiçi piyasalarda ana odak konusu yeni ekonomi yönetimi ve uygulanacak ekonomi politikaları ile OHAL.

Yeni ekonomi yönetimi ve uygulanacak politikalar üzerinden yerli ve yabancı yatırımcının tekrar TL cinsi varlıklara güveninin sağlanmasının önemine dikkat çeken analistler, söz konusu alanlar açıklığa kavuşmadıkça piyasada temkinli volatil seyrin sürmesini bekliyor.

TL'deki oynaklık dün düşmeye devam ederken, dolar/TL'de 4.55 seviyesinin altında kalıcılık sağlanması halinde düşüşün devam edebileceği belirtiliyor.

Bir bankacı, "Türkiye piyasaları daha iyi performans gösteriyor. Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasaya girişler görüyoruz. Bu da hem faiz hem de kur tarafında kendini gösteriyor. OHAL'in kaldırılma ihtimali olumlu yansıyor" dedi.

Seçim öncesi 22 Haziran Cuma günü 4.66 civarından kapanan dolar/TL seçim sonuçlarının ardından Pazartesi günü 4.5375'e kadar gerilemiş, sonrasında yatırımcıların ekonomide yeni döneme odaklanması ve gelişmekte olan ülke para birimlerindeki değer kaybının etkisiyle 4.7235'e kadar yükselmişti.

Dolar bugüne de dünkü seviyelerinden başladı. Dolar kuru sabah saat 07.10 itibariyle 4.5725 TL iken, euro ise 5.3340 TL'den el değiştirdi.

KAYNAK: AA