Tarihi karar! Üretileceği yer belli oldu

ASELSAN ve Konya Savunma Sanayi A.Ş ortaklığında Konya’da kurulacak fabrikada ASELSAN’ın Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri (UKSS) üretilecek.

GİRİŞ 28.06.2018 11:45 GÜNCELLEME 29.06.2018 13:00
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

ASELSAN ve Konya Savunma Sanayi A.Ş ortaklığında Konya’da kurulacak fabrika “ASELSAN Silah Sistemleri Tesisi” olacak. Yaklaşık 300 milyon TL sermaye, 60 milyon TL makina ve teçhizat ile 85 milyon TL inşaat yatırımıyla kurulacak olan tesiste ASELSAN’ın Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri (UKSS) üretilecek.

ASELSAN’ın UKSS olarak ürettiği sistemlerin adı şöyle; Deniz sistemleri için; Stamp, Stamp-2, Stamp-G, Stamp-L, 25 mm Stop, 30 mm muhafız, Sarp, Sarp-L, Sarp-NSV, Sarp-Dual, Sarp-antitank, Nefer. ASELSAN’ın binden fazla UKSS’si kullanımda bulunuyor. Konya’daki tesiste üretim yapılınca ASELSAN’ın Macunköy tesislerinde UKSS üretimi sona erecek.  

 

 

Edinilen bilgiye göre yeni tesisin yönetim kurulunda ASELSAN’dan üç, Konya Savunma Sanayii A.Ş. firmasından iki kişi yer alacak.

KAYNAK: C4DEFENCE
YORUMLAR 10
  • anadolum 5 yıl önce Şikayet Et
    mayın icin de bir cozüm üretseler doğuda hep yola koyulan mayınlardan askerimiz ölüyor,araçlarımız zahiyat görüyor. Rabbim vatanımıza tuzak kuranların tuzağını bozsun inşallah.
    Cevapla
  • Konya 5 yıl önce Şikayet Et
    Konya mız yerli otomobil için de oldukça uygun bir birikim ve potansiyele sahip. Şu anda Konya nın 3 organize sanayisinin yüzde 75 i otomotiv yedek parça üretimi üzerine çalışıyor, aynı zamanda tümosan traktörlerinin üretimi Konya da yapılıyor.
    Cevapla
  • Ankaralı 5 yıl önce Şikayet Et
    '' KONYA'' ili ağır sanayisi ve yetişmiş elemanları ile yıllarca dünyanın birçok motorlu taşıtlarına yedek parça üretimi yapan ve ihraç eden, sanayinin her türlü ihtiyacını tamamen karşılayan, ihracata yönelik yüzlerce üretici firması bulunan, İç Anadolu'nun tam ortasında güvenli, her türlü ulaşıma hazır, yüzyıldır mağdur bırakılmış şehir olmuştur, çünkü bölge sanayi açısından kalkınmış bir şehir ve ülkenin birçok ağır sanayi ürünleri üretilir, beklentimiz fazladır, ülkenin teknolojik ve stratejik üretimine şehir olarak talibiz, Sayın Başkanımızdan Konya+Ankara+Kayseri+Eskişehir'i kapsayan ''MEGA SANAYİ BÖLGESİ'' kurulmasını istiyoruz...
    Cevapla
  • Urfalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Önceden bırakın bu teknolojileri zırhlı asker taşıma aracimiz bile yoktu dogru düzgün son 16 yilda coksükür her yerde var
    Cevapla
  • msfr 5 yıl önce Şikayet Et
    Fabrikayı doğuya kurun lütfen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle