Bakanlık özel olarak yetiştirdi! Göle bırakıldılar

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından İznik Gölü’ne 45 bin adet yavru sazan bırakıldı. Yavru sazanlar Orhangazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından farklı yakalardan göle salındı.

GİRİŞ 28.06.2018 06:18 GÜNCELLEME 28.06.2018 11:03
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye genelindeki iç göllerde yavru sazanı göllere saldı. Gıda ve Tarım Hayvancılık Bakanlığı, İznik Gölü’ne 45 bin adet yavru sazan bıraktı. Bakanlık tarafından Antalya'da özel tesislerde yetiştirilen yavru sazanlar Orhangazi’’ye getirilerek İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüğü’ne teslim edildi. Orhangazi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, gölün güney yakasında Narlıca ve Sölöz sahilinde, kuzey yakasında ise Yeniköy altı ile Üreğil altında toplam 45 bin adet yavru sazanı göle saldı. Yetkililer, su ürünleri kaynaklarının gelecek nesillere miras olarak bırakılması için bakanlığın tahsis ettiği 45 bin adet sazan balığı yavrusunu göle bıraktıklarını ifade etti. 

'45 BİN ADET YAVRU SAZAN SALINDI'

 

 

Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zelkif Bektaş, her yıl yavru sazanların göle bırakıldığını belirterek, "Bu yıl ilk balıkları bıraktık. 45 bin adet yavru sazan salındı. Geçen yıl 400 bin civarında yavru sazan bırakılmıştı. Bu yıl da dönem dönem bu sayılara ulaşılacağını umuyorum" dedi. 

YORUMLAR 10
  • tum 5 yıl önce Şikayet Et
    tum barajlara birakilmali
    Cevapla
  • Memmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Akdeniz özellikle antalya da balık konusunda sıfırı tüketti acil önlem alınmazsa sorun çok büyür.
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    bir seneye kalmaz kökünü kuruturlar
    Cevapla
  • AHMET YILDIRIM 5 yıl önce Şikayet Et
    İsrail sazanıysa yazık oldu göle
    Cevapla
  • Can Kaya 5 yıl önce Şikayet Et
    sazan tüm endemik canlıları yok ediyor hangi kafa ile o balığı her bulduğunuz suya bırakıyorsunuz? geri dönülemez şekilde doğaya zarar veriyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle