Dünya devlerinden peş peşe Türk Lirası açıklaması

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, Türk Lirası'nın ucuz olduğunu ve alım tavsiye ettiğini belirtmesi ardından bir açıklamada Rabobank Gelişen Piyasalar FX Stratejisti Piotr Matys'ten geldi.

Dünya devlerinden peş peşe Türk Lirası açıklaması
Dünya devlerinden peş peşe Türk Lirası açıklaması
GİRİŞ 26.06.2018 11:41 GÜNCELLEME 26.06.2018 11:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü'ne konuk olan Rabobank Gelişen Piyasalar FX Stratejisti Piotr Matys TL'de en kötüsünün atlatılmış olabileceğini, TL varlıklarına ilgi olabileceğini söyledi. 
 
Matys seçim sonrası siyasi belirsizliğin azalacağına dair inanç oluştuğunu, bu nedenle piyasanın sonuçlara ilk tepkisinin olumlu olduğunu belirtti.  
 
Yabancı yatırımcı için yapısal reformların hayati önem taşıdığını ifade eden Matys "Bundan sonra reformlara odaklanılıp odaklanılmayacağı izlenecek. TCMB'nin sıkı para politikasını devam edip ettirmeyeceği ve gerektiğinde faizi artırıp artırmayacağı da takip edilecek" dedi. 
 
"TL VARLIKLARA GİRİŞ OLABİLİR" 
 
Dün 2. seansta Lira'nın düşüşünde ABD - Çin arasındaki ticaret gerilimiyle ilgili endişelerin etkisi görüldüğünü belirten Matys "Lira bu nedenle dün ilk yarıdaki kazancını 2. yarıda geri verdi. Şu an faiz oranı nispeten düşük. Aşırı ısınmış ekonomi biraz soğutulabilir ve TCMB enflasyonun kontrolünü sağlarsa kısa vadede TL varlıklarına sermaye girişi görebiliriz" diye konuştu.  
 
TL konusunda 'ihtiyatlı iyimser' olduğunu ve Lira'nın önümüzdeki aylarda daha stabil olmasını beklediğini söyleyen Matys "Ekonomi biraz olsun soğuyacak, bu da enflasyonu düşürecek inancındayım. TL nispeten ucuz. TL varlıklar da nispeten cazip. Tahvil ve hisse senetlerine kısa vadede spekülatif sermaye girişleri olabilir. " yorumunu yaptı. 
 
Çin ve ABD'nin 'tam gaz' ticaret savaşının Lira'yı negatif etkileyeceğini belirten Matys "Ama TLbelki de en kötüsünü atlatmış olabilir. Önümüzdeki aylarda daha stabil olabilir" dedi. 
 

Mobius Capital Partners'ın kurucusu Mark Mobius, “Türk Lirası ucuz, alım tavsiye ediyorum.” dedi.

 

 

İstanbul'da salı günü konuşan Mobius, gelişen piyasaların 2018 yılında ortalama yüzde 5 büyüme kaydetmesinin beklendiğini dile getirdi.

YORUMLAR 3
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabobank sağlam ayakkabı değil. Milli Görüş camiilerinin banka hesap numaralarını iptal eden yasak koyan Rabobank tır. Canlı şahidim.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar da akılsız. Mesele tamamen ideolojik. Şeytanın has askerleri Siyonistlerin elinde finans sistemi oldukça ve sen onlara itaat etmedikçe kinden beslenen bu yaratıklar oyunun kuralını değiştirir yine de sana rahat vermezler. Hükümet de buna göre hareket etsin!!! Şeytanı ancak Allah'ın lütfuyla yenebilirsin. O zaman da hiçbir hükmü kalmaz onların!!! Onların oyunuyla onları yenemezsin. Tek yol Allah'a karşı gelmekten sakınmaktır...
    Cevapla
  • Ugur 5 yıl önce Şikayet Et
    MaşaáAllah. Helal olsun
    Cevapla