Başkanlık yarışı kızıştı

TİM'de yeni başkan 30 Haziran'da yapılacak genel kurulda belli olacak. TİM'de başkanlık için İsmail Gülle, Oğuz Satıcı ve Tahsin Öztiryaki yarışıyor.

Başkanlık yarışı kızıştı
Başkanlık yarışı kızıştı
GİRİŞ 24.06.2018 10:13 GÜNCELLEME 24.06.2018 10:13

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde (TİM), yeni başkan 30 Haziran'da yapılacak genel kurulda belli olacak. Başkanlık yarışı için Tahsin Öztiryaki, İsmail Gülle ve Oğuz Satıcı adaylıklarını ilan etti. Tahsin Öztiryaki, halihazırda TİM Başkanvekilliği görevine devam ederken, Oğuz Satıcı 2001-2008'de TİM başkanlığı yapmıştı. Adaylardan İsmail Gülle ise 2003-2018'de İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı sürdürdü. Gülle, şu an Türkiye Tekstil Sektör Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyor.

ÜRETİM STRATEJİSİ DEĞİŞMELİ

TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı İsmail Gülle, yaptığı açıklamada, başkan seçildiği takdirde TİM'e, başkana değil ekibe dayalı bir yönetim şekli getireceklerini söyledi.TİM'in gençlerle frekans uyumunu sağlamak için hummalı bir çalışmaya girişeceklerini anlatan Gülle, Türkiye'nin orta ve uzun vadeli kalkınması için nitelikli ihracata, bunun için de genç zihinlere ihtiyaç duyulduğunu aktardı.

Gülle, yeni çağın "yapay zeka" çağı olduğunu vurgulayarak, böyle bir ortamda Türkiye'nin ihracat ve üretim stratejisini değiştirmek gerektiğini savundu.Bir süredir dile getirdikleri İhracat 4.0 ile hem TİM'in hem de ihracatçıların, işin teknolojisini kazanacağını dile getiren Gülle, ihracatçıların rekabetin yoğun olduğu pazarlarda avantajlar elde edeceklerini kaydetti. Yeni dönemde inovasyon kültürünün ülkenin kılcal damarlarına kadar yaygınlaşması için çeşitli bilgilendirme faaliyetleri yapacaklarını anlatan Gülle, “TİM üyelerinin girişimcilerle ortak projeler geliştirmesi için yönetim olarak elimizi ve gövdemizi taşın altına koyacak, ihracatımızda katma değer artışını sağlayacağız” dedi.

‘ALTYAPIYI GELİŞTİRDİK’

TİM Başkan adayı Tahsin Öztiryaki de geçmiş dönemde yaptıkları çalışmaların, Türkiye ihracatının altyapısını güçlendiren projeler olduğunu düşündüğünü söyledi.Öztiryaki, katma değerli ürünler üreterek dünyaya sürdürülebilir şekilde ihracat yapmak, Türk ürünlerini dünyanın gelişmiş ülkelerine satmak ve sanayicileri katma değer ve tasarımla buluşturmak gibi önemli projelere imza attıklarını ifade etti.

400 MİLYAR DOLAR HEDEFİ HAYAL DEĞİL

TİM Başkanlığı için yarışacak diğer bir aday ise Oğuz Satıcı. Satıcı, TİM’de, dolayısıyla özel sektörün ihracatında yeni bir hikayeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.Satıcı, "Ben ve yol arkadaşlarım bu yeni hikayeyi yazacağız" dedi. Türkiye ihracatını daha yukarılara çıkartma potansiyeli olduğunu söyleyen Satıcı, "Şu an Türkiye’nin ihracatını 4 yılda 400 milyar dolara çıkarma potansiyeli var. Ben bu potansiyeli gerçekleştirebilirim. Potansiyel, dinamizm ve heyecan olmadan gerçekleşemez. Bu nedenle, her şeyden önce ihracatın tüm aktörleri arasında ve her alanında koordinasyonu sağlayacağız. Her ay ihracatçı birlikleri başkanları ile düzenli toplanacağız" dedi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK