Tarlada 20 kuruş, markette 5 lira

Niğde’de üretim yapan çiftçiler, patatesleri 20 ila 40 Kuruş arasında satmakta zorlandıklarını ancak marketlerde 5 liraya satıldığını belirterek, ürünü çok ucuza alan aracıların patates üzerinden haksız para kazandıklarını söyledi

Tarlada 20 kuruş, markette 5 lira
Tarlada 20 kuruş, markette 5 lira
GİRİŞ 24.06.2018 06:44 GÜNCELLEME 24.06.2018 07:23
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Niğde ürettiği 1 milyon tonun üzerindeki patates rekoltesi ile Türkiye'nin en önemli üretim merkezleri arasında yer alıyor. Patatesteki yıllara göre değişen üretim nedeniyle zaman zaman üretici ürününü çok ucuz fiyata satmak zorunda kalıyor. Üreticiden ucuza patates alan aracılar ise piyasa şartlarını kendileri belirleyerek fiyatları spekülatif olarak yükselterek tüketiciyi de mağdur ediyor.

ARACILARA DİKKAT
Niğde'de 15 yıldır patates üreticiliği yapan Neriman Kılavuz "Biz üretiyoruz 20 ila 40 kuruş arasında ancak satabiliyoruz. Fakat bizden alan aracılar fiyatları çok yükseltiyorlar ve bizden daha çok kazanıyorlar " dedi. 20 yıllık patates üreticisi Ali Ihsan Öztekin de "Ürettiğimiz patatesi bizden çok ucuza alan aracılar, çok yüksek fiyatlara satarak üreticiden daha fazla kazanıyorlar " dedi.

TEDBİRİMİZİ ALDIK FİYAT DÜŞECEK
TARIM Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, patateste fiyat artışlarıyla ilgli şunları söyledi: "2 ay önce Sayın Başbakanımızla Niğde ve Aksaray'daydık. Dediler ki 'Patatesi 50 kuruşa alan yok, bize ihracat desteği verin.' Biz de verdik. Karanlık eller var, bu elleri evelallah yok edeceğiz. Vatandaşıma 50 kuruşluk ürünü 6 liradan yedirenden hesabını soracağız. Tedbir aldık fiyatlar kısa sürede düşecek..

YORUMLAR 35
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet nerede, ne iş yapa, niçin bu vurguncuları yakalamıyor?!
    Cevapla
  • 74. 5 yıl önce Şikayet Et
    Artık satamazlar sanırım seçim bitti.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Fiyatı gerçekten cokmu yüksek o gıda ürünlerini kullanma bak nası fiyatı bi anda düşüyor.
    Cevapla
  • eci 5 yıl önce Şikayet Et
    kaldır o aracıları...petrolsatanlar gibi sınor üst sınır koy..şaşıp kalsınlar o yan gelip yatarak para kazanan aracılar
    Cevapla
  • Talha 5 yıl önce Şikayet Et
    Hal sistemi kadırılıp yerine çiftçilere direk satma yetkisi verilmeli. Resmen çifçüler köle gibi kullanılıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle