ASELSAN DAKA testleri tamamladı

Denizaltılar için Akustik Aldatıcı Sistem Projesi kapsamında geliştirilen lançer prototipinin fabrika kabul testleri tamamlandı.

ASELSAN DAKA testleri tamamladı
ASELSAN DAKA testleri tamamladı
GİRİŞ 23.06.2018 09:38 GÜNCELLEME 23.06.2018 09:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

2013 yılında DAKA Projesi dâhilinde ASELSAN’ın geliştirdiği Preveze ve Gür Sınıfı denizaltılara akustik aldatıcı ve akustik karıştırıcılar için üretilen laçerler, söz konusu denizaltılara entegre edilecek.

DAKA Projesi kapsamında teslim edilen Karar Destek Sistemi ile de entegre olarak çalışacak Lançer Sisteminin platformlara entegrasyonu sonrasında Türk Deniz Kuvvetleri envanterinde bulunan denizaltıların torpido tehdidine karşı savunma etkinliği en üst düzeye çıkarılması hedefleniyor.
İskele ve sancakta (sağ ve sol) yer alan fırlatıcı hücreden oluşan sistem, denizaltının her türlü hareket ve manevrasında kısa sürede fırlatma işlemini gerçekleştirebiliyor. Derin su basıncında çalışabilen ve fırlatma esnasında dışarı hava bırakmayan özgün tasarımı sayesinde projede başarı sağlanarak yurt dışı pazar için benzer sistemlere göre önemli rekabet avantajı elde edildi. Sistem modüler yapıda olup entegre edileceği platforma göre hücre sayısı ve yerleşimi uyarlanabiliyor.

 

 

 

KAYNAK: C4DEFENCE
YORUMLAR 3
  • Çicek 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür kendi kendine yeten bir Türkiye inşallah oluruz
    Cevapla
  • İnanan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim şimdi şimdide 100 adet Su57 türünde taarruz savaş uçağı gerekiyor Ve acil olarak milli hava füzeleri mız Hisar kısa. Hisar orta menzilli füzelerimiz seri üretime geçilmeli Hisar uzun menzilli testleri ne başlanılmalı.laser silahları seri üretime geçilmeli uzay füzeleri yapmalıyız.
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    haydi bakalım...
    Cevapla