Konya’ya savunma sanayii için dev tesis

Aselsan ve Konya Savunma Sanayi Anonim Şirketi ortaklığında Konya'da kurulacak tesiste, Türkiye'nin ihtiyacı olan savunma araçları üretilecek.

Konya’ya savunma sanayii için dev tesis
Konya’ya savunma sanayii için dev tesis
GİRİŞ 22.06.2018 09:51 GÜNCELLEME 22.06.2018 10:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Aselsan ve Konya Savunma Sanayi Anonim Şirketi ortaklığında Konya'da, Türkiye'nin ihtiyacı olan savunma araçlarının üretileceği tesis kurulacağı bildirildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya İl Seçim Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Konya'da Aselsan ve Konya Savunma Sanayi AŞ ortaklığında, Türkiye'nin ihtiyacı olan bütün savunma araç ve gereçlerinin üretilmesi konusunda 300 milyon lira sermayeli bir şirketin kurulmasına dair proje için gerekli imzaların atıldığını belirtti.

 

Projenin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kahramanmaraş mitingine giderken uçakta imzalandığını açıklayan Sorgun, "Proje önümüzdeki günlerde yürürlüğe girecek. AK Parti'nin nasıl bir hizmet anlayışı olduğunu gösteren bir çalışma. Bir yandan seçim çalışmaları sürerken diğer taraftan da yatırımlar devam ediyor." dedi.

"300 milyon lira sermayeli bir yatırım"

Projenin dünya devi olan ve emin adımlarla ilerleyen Aselsan ile Konya Savunma Sanayi AŞ ortaklığıyla yürütüleceğini anlatan Altunyaldız, şunları kaydetti:

"Proje, Konya'da silah sistemlerinin kurulması, üretilmesi, tasarımı, Ar-Ge'si ve inovasyon merkezi oluşturulmasına yönelik. Organize Sanayimizin 5. bölgesinde 35 bin metrekarelik bir alanda kurulması öngörülen, 300 milyon lira sermayeli bir yatırım. Burada ülkemizin ihtiyaçlarında kullanılacak silah sistemleri üretilecek. Üretimin Konya'da yapılması sağlanacak. Konya'nın, Anadolu'nun savunma sanayi üretim merkezi olması yolunda önemli bir adım atılmış oldu. Türkiye ihracat ve üretimle büyüyor. Savunma sanayisi de bu anlamda Türkiye'nin çekici gücü olmaya devam ediyor. Savunma sanayisi 3,5 milyar dolarlık ihracatını Konya ile birlikte daha da yukarıya taşıyacak, Konya, savunma sanayisinin omurgası olacak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • selçuklu 5 yıl önce Şikayet Et
    ben konyali olarak sevindim ama banada vururmu bakalim orda calışmak gerçi sitesine uyelik bile acamadim gecen sene Hadi hayirlisi
    Cevapla
  • 2023 5 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah, havada, karada, denizde, uzayda, teknoloji koridoruna girdi türkiyem illaki yerli malı yurdun malı HELAL.
    Cevapla
  • Kayserili 5 yıl önce Şikayet Et
    Kayseri yine geride kaldı. Hepsini bir yerde toplayıp kolay hedef yapmayın bize de getirin kardeşim biz de üretiriz.
    Cevapla
  • Avşar 5 yıl önce Şikayet Et
    yakışır...
    Cevapla
  • bursalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Konya Uygun bir yer. Çünkü Anadolunun ortasında ve çalışkanlar.
    Cevapla