Körfez devinden Türkiye kararı! Satışa çıkardı

Abraaj Latin Amerika, Afrika ve Türkiye`deki fonlarını ABD'li Colony Capital'a satıyor.

Körfez devinden Türkiye kararı! Satışa çıkardı
Körfez devinden Türkiye kararı! Satışa çıkardı
GİRİŞ 21.06.2018 15:55 GÜNCELLEME 21.06.2018 17:06

Dubai merkezli özel sermaye fonu yöneticisi Abraaj Group, Latin Amerika, Sahra Altı Afrika, Kuzey Afrika ve Türkiye'deki fon yönetim işletmelerini ABD'li yatırım yönetimi şirketi Colony Capital'a satmaya karar verdiğini açıkladı.
 
Şirketlerin yaptığı açıklamaya göre, söz konusu anlaşma için düzenleyici kurumun ilke onayı alındı ve gereken diğer onayların yanı sıra Cayman Adaları Yüksek Mahkemesi'nin onayının ardından da satışın kesinleşmesi bekleniyor.
 
Satış, konuya ilişkin mahkeme kararında belirtilen geçici tasfiye ve yeniden yapılanmanın bir parçası. Anlaşmanın finansal şartları açıklanmadı.
 
Dubai merkezli özel sermaye fonunun Türkiye'de Biletall, Netlog, Fibabanka, Hepsiburada, Yörsan, Republika'da yatırımları var.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA

Abraaj'ın, Türkiye, Latin Amerika ve Afrika fon yönetim faaliyetlerini Colony Capital'e satması ile ilgili bir tweet paylaşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Ülkemize küresel yatırımlar devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.
  
Şimşek, bu konuda değerlendirme yapan takipçilerine "Ülkemize yatırım yapmış bir fona yatırımda dolaylı olarak ülkemize yatırımı ve güveni yansıtıyor. Ülkemizin potansiyeli büyük, performansı da Ak Parti hükümetleri döneminde hızla arttı. Seçim belirsizliği yakında bitecek. Ülkemize kaynak akışı hızlanacak." şeklinde yanıt verdi.