8 milyar doları aştı! Türkiye dünya birincisi

Küresel İnsani Yardım programınca hazırlanan Küresel İnsani Yardım Raporuna göre Türkiye 8,07 milyar ABD dolar insani yardım miktarıyla birinci sırada yer aldı.

8 milyar doları aştı! Türkiye dünya birincisi
8 milyar doları aştı! Türkiye dünya birincisi
GİRİŞ 21.06.2018 10:27 GÜNCELLEME 21.06.2018 10:27
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı tarafından İngiltere'de bulunan "Development Initiatives" adlı kuruluş bünyesindeki "Küresel İnsani Yardım" programınca hazırlanan Küresel İnsani Yardım Raporuna ilişkin yapılan açıklamada, "Türkiye 8,07 milyar ABD Doları insani yardım miktarıyla birinci sırada yer almıştır. Ülkemizi ABD (6,68 milyar ABD Doları), Almanya (2,99 milyar ABD Doları), Birleşik Krallık (2,52 milyar ABD Doları) ve Avrupa Birliği (2,24 milyar ABD Doları) takip etmiştir. Raporda, insani yardımların milli gelire oranı temelinde yapılan sıralamada da Türkiye yüzde 0,85 ile birinci sırayı almış ve dünyanın 'en cömert ülkesi' ünvanını korumuştur. Ülkemizi yüzde 0,17 ile Norveç ve Lüksemburg izlemiştir" 

Dışişleri Bakanlığı tarafından İngiltere’de bulunan "Development Initiatives" adlı kuruluş bünyesindeki "Küresel İnsani Yardım" programınca hazırlanan Küresel İnsani Yardım Raporuna ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklama şu şekilde: "19 Haziran 2018 tarihinde yayınlanan, 2017 yılına ait küresel verileri içeren raporda, Türkiye 8,07 milyar ABD Doları insani yardım miktarıyla birinci sırada yer almıştır. Ülkemizi ABD (6,68 milyar ABD Doları), Almanya (2,99 milyar ABD Doları), Birleşik Krallık (2,52 milyar ABD Doları) ve Avrupa Birliği (2,24 milyar ABD Doları) takip etmiştir. Raporda, insani yardımların milli gelire oranı temelinde yapılan sıralamada da Türkiye yüzde 0,85 ile birinci sırayı almış ve dünyanın 'en cömert ülkesi' ünvanını korumuştur. Ülkemizi yüzde 0,17 ile Norveç ve Lüksemburg izlemiştir. Sözkonusu raporla Türkiye’nin hiçbir ayrım yapmaksızın yürüttüğü insani diplomasinin gücü bir kez daha küresel ölçekte teyit edilmiştir. Ülkemiz bu politikasını tüm insanlığın yararına olacak şekilde kararlılıkla yürütmeye devam edecektir." 

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 45
  • Lolo 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın vicdanı Türkiye. Bravo gurur duyuyorum ülkemle. Biz paylaşalım gerekeni yapalım, öleceksek de böyle ölelim.
    Cevapla
  • Şakir 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaptıklarımızla hava atmayalım ama zengin düşmanlarımızinda yüzüne söyliyelim. Bu Allahtan üzerimize bir görevdir bunuda unutmayalım ve karşılıkta beklemezsek hayrımıza olur.
    Cevapla
  • Sayko 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah c.c. ülkemizi ve İslam Alemini her türlü şerden korusun.. Düşmanlarımıza karşı muzaffer eylesin. Amin
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunun batı kültüründe hiç bir değeri yok. Onlar vampir gibi ülkelerin kanını emerler. Parasız bir bardak su vermezler.
    Cevapla
  • Abdullah HÂN Birkul 5 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle